Δημοσιεύθηκε στις: Δε, Αυγ 1st, 2016

Καταρρίφθηκε ρωσικό ελικόπτερο στη Συρία

65464Καταρρίφθηκε ρωσικό ελικόπτερο Mi-8 στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax που έχει έδρα στη Μόσχα και επικαλείται τον Υπουργό Άμυνα της Ρωσίας.

«Την 1η Αυγούστου, στην επαρχία Ιντλίμπ (βορειοδυτικά), πυρά από το έδαφος κατέρριψαν ένα στρατιωτικό μεταγωγικό ελικόπτερο Mi-8 ενώ επέστρεφε στην αεροπορική βάση Χμέιμιμ μετά την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στην πόλη Χαλέπι», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο.

«Στο ελικόπτερο βρίσκονταν τρία μέλη πληρώματος και δύο αξιωματικοί του ρωσικού Κέντρου συμφιλίωσης των εμπολέμων μερών στη Συρία», διευκρίνισε.

«Είχαν έναν ηρωικό θάνατο ενώ βρίσκονταν σε ανθρωπιστική αποστολή», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ σε τηλεδιάσκεψη με δημοσιογράφους. Είπε πως το ελικόπτερο είχε προσπαθήσει να αλλάξει πορεία ώστε να αποφύγει κατοικημένες περιοχές και απώλειες αμάχων.

Ο Πεσκόφ είπε ακόμη πως η Μόσχα θα συνεχίσει να μάχεται κατά της διεθνούς τρομοκρατίας σε όλα τα μέτωπα παρά τις απειλές του Ισλαμικού Κράτους.

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo