Δημοσιεύθηκε στις: Κυ, Ιούλ 31st, 2016

Θεοδωράκης:H ΝΔ είναι ένα συντηρητικό κόμμα με μεγάλες ευθύνες για την χρεωκοπία της χώρας

6575Σε συνέντευξή του στη εφημερίδα “Real”, ο Σταύρος Θεοδωράκης υποστήριξε ότι “Μπορεί ο κ.Τσίπρας να είναι μια μεγάλη απογοήτευση αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο κόσμος θα τρέξει προς τα πίσω. Θέλει να φύγει μπροστά. Με νέες λύσεις, με νέα πρόσωπα” αναφερόμενος για το διάλογο που έχει ξεκινήσει τους τελευταίους μήνες για τη δημιουργία ενός νέου μεταρρυθμιστικού φορέα, ενώ επεσήμανε ότι “αν ο κόσμος δει στην πρώτη γραμμή του “νέου Κινήματος” όλους αυτούς που πρωταγωνίστησαν στα λάθη του παρελθόντος, τότε δεν θα έρθει”.

Παράλληλα εκτιμά,ότι με  την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από το λαό αλλάζει το πολίτευμα»,που χαρακτηρίζει την πρόταση Τσίπρα για τη συνταγματική αναθεώρηση «συντηρητική και γραφειοκρατική.

Ο κ.Θεοδωράκης επεσήμανε ότι πρέπει «να μελετηθεί η πρόταση για εκλογή του Προέδρου από ένα «διευρυμένο σώμα» περίπου 400 εκλεκτόρων». Αναφερόμενος στην πρόβλεψη για διεξαγωγή δημοψηφίσματος αν συγκεντρωθούν 1.000.000 υπογραφές, θύμισε ότι «πριν από 15 χρόνια κάποιοι μάζεψαν ένα εκατομμύριο υπογραφές για να μπει ξανά το θρήσκευμα στις ταυτότητες. Θα κάνουμε λοιπόν και γι’ αυτό δημοψήφισμα;».

Αναφερόμενος στη ΝΔ, τόνισε ότι «είναι ένα συντηρητικό κόμμα με μεγάλες ευθύνες για την χρεωκοπία της χώρας. Μπορεί να έχει κάποιους ανθρώπους που πιστεύουν πλέον στις μεγάλες αλλαγές αλλά η λύση δεν θα έρθει με ξαναζεσταμένες συνταγές».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού όταν ρωτήθηκε για τις επιθέσεις που δέχεται το τελευταίο διάστημα από τον Βασίλη Λεβέντη σχολίασε ότι «δεν παρακολουθώ τι λέει ο κ. Λεβέντης. Όπως κανείς στην Βουλή δεν τον παρακολουθεί εκτός ίσως από τον κ. Τσίπρα τις μέρες που θέλει να τον καλοπιάσει. Ο κ. Λεβέντης είναι το κυβερνητικό του back up. Αν στραβώσει κάτι με τους ΑΝΕΛ θα βγει να στηρίξει την κυβέρνηση. Είναι και ένα φόβητρο για τον κ. Καμμένο. «Κοίτα, Πάνο, έχω και εναλλακτική».

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo