Δημοσιεύθηκε στις: Κυ, Ιούλ 31st, 2016

Αδ.Γεωργιάδης:«Θα κάνουν τα πάντα για να παρατείνουν την κυβερνητική τους θητεία»

565656Με τη φράση «ώδινεν όρος και έτεκεν μυν» σχολίασε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης τις προτάσεις της κυβέρνησης για τη συνταγματική αναθεώρηση, χαρακτηρίζοντάς τες «πρόχειρες, αποσπασματικές και άτολμες».

Σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρώην υπουργός επισημαίνει ότι η Ν.Δ. έχει καταθέσει τη μόνη ρεαλιστική πρόταση, που είναι «τα δύο κόμματα να συμφωνήσουν στα άρθρα που πρόκειται να ανοίξουν, και να ψηφίσουν ο ένας τα άρθρα του άλλου, γιατί μόνο αυτή η Βουλή μπορεί να αποφασίσει ποια άρθρα θα αναθεωρηθούν». «Μετά, να καταθέσουμε τις προτάσεις μας σε δημόσια διαβούλευση, ώστε κατά την προεκλογική εκστρατεία των επομένων εκλογών, ο ελληνικός λαός να αποφασίσει διά της ψήφου του, τι είδους Σύνταγμα θέλει να έχει» προσθέτει.

Ο κ. Γεωργιάδης σε ό,τι αφορά το ζήτημα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, επισημαίνει ότι «πρέπει να αποσυνδεθεί η εκλογή του ΠτΔ από τη διάλυση της Βουλής και σημειώνει δηκτικά: «Χαίρομαι ιδιαίτερα, που ο κ. Τσίπρας, ο οποίος διέλυσε τη Βουλή με πρόσχημα την εκλογή του ΠτΔ, σήμερα προτείνει αυτό να μην μπορεί να συμβεί ποτέ ξανά στο μέλλον».

Σχολιάζοντας τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο ζήτημα των οκτώ στρατιωτικών που μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα δήλωσε: «Οι συνεχείς αναφορές υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ, πότε του κ. Βίτσα και πότε του κ. Κοτζιά, βλάπτουν την υπόθεση και δεν την ωφελούν».

Παράλληλα, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ υποστηρίζει ότι ο πρωθυπουργός και ο Πάνος Καμμένος «θα κάνουν τα πάντα για να παρατείνουν την κυβερνητική τους θητεία», εκτιμά όμως ότι «αυτή, όμως, η επιθυμία τους έρχεται σε ευθεία αντίθεση με την πραγματικότητα».

Επίσης, δηλώνει αισιόδοξος για τον στόχο της αυτοδυναμίας της Ν.Δ., «ιδιαίτερα αν καθυστερήσουν οι εκλογές», και σχολιάζοντας τις επικρίσεις που δέχεται εντός ΝΔ σημειώνει ότι είναι ένα πρόσωπο που δεν κρύβοται στα δύσκολα, που γενικώς εκτίθεται και που είχε, όπως είπε, μια πολύ ταχεία ανέλιξη στην ιεραρχία της Νέας Δημοκρατίας». «Αντιλαμβάνομαι λοιπόν ότι τα χαρακτηριστικά μου αυτά σε κάποιους συναδέλφους μου αρέσουν και σε κάποιους δεν αρέσουν» προσθέτει, επισημαίνοντας πάντως ότι από τη δική του πλευρά δεν θεωρεί κανέναν Νεοδημοκράτη αντίπαλό του.

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo