Ξέφυγε ο Τράμπ «αποκαλύπτοντας» πως αποκάλεσε ο Πούτιν τον Ομπάμα

«Σοκαρίστηκα όταν τον άκουσα να τον χαρακτηρίζει με την λέξη από -Ν(-Α στα ελληνικά). Ξέρετε για ποια λέξη μιλάω…ελπίζω ο Ρώσος πρόεδρος να συμπαθήσει εμένα», πρόσθεσε μετά από 20 δευτερόλεπτα ο ρεπουμπλικανός υποψήφιος,καλώντας  τους Ρώσους να χακάρουν τους λογαριασμούς της Χίλαρι Κλίντον.

Παρόλο που ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος, Ντόναλντ Τραμπ δεν διακρίνεται γενικά για τον πολιτικό πολιτισμό του, τα τελευταία σχόλιά του για τον Μπαράκ Ομπάμα και τον τρόπο που τον βλέπουν οι ξένοι ηγέτες σίγουρα δεν θα μείνουν στην ιστορία ως μία από τις πιο… λαμπρές στιγμές της προεκλογικής του εκστρατείας.

Ο Τράμπ δήλωσε κατά τη διάρκεια πρόσφατης ομιλίας του ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δεν τρέφει τον παραμικρό σεβασμό για τον σημερινό Αμερικανό ομόλογό του και ότι χρησιμοποιεί μάλιστα ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς όταν μιλά για εκείνον. Κατά τη διάρκεια της ίδιας ομιλίας, δε, ενθάρρυνε τη Ρωσία να χακάρει τους σημερινούς λογαριασμούς email της δημοκρατικής αντιπάλου του, Χίλαρι Κλίντον και να τους δώσει στη δημοσιότητα.

Σε σχόλια που θεωρήθηκαν ακραία ακόμα και για τα δεδομένα του Τραμπ, ο Τράμπ είπε ότι ο Μπαράκ Ομπάμα είναι αντιπαθής στον Βλαντιμίρ Πούτιν, υπονοώντας μάλιστα ότι είχε ακούσει ο ίδιος τον Ρώσο πρόεδρο να αποκαλεί τον ομόλογό του «nigger» (αράπη), μία εξαιρετικά προσβλητική και ρατσιστική λέξη. Το ενδιαφέρον είναι ότι, ενώ ο Τραμπ δήλωσε… σοκαρισμένος από τον ρατσιστικό χαρακτηρισμό, μόλις 20 δευτερόλεπτα πρόσθεσε στην ομιλία του: «Ελπίζω ο Ρώσος πρόεδρος να συμπαθήσει εμένα».

«Σοκαρίστηκα όταν τον άκουσα να τον χαρακτηρίζει με την λέξη από -Ν. Ξέρετε για ποια λέξη μιλάω», είπε ο κ. Τραμπ που είχε παλαιότερα εκφράσει τον θαυμασμό του για τον Ρώσο ηγέτη. «Πρώτον, δεν τον συμπαθεί και δεύτερον, ούτε καν τον σέβεται. Νομίζω ότι θα σέβεται τον πρόεδρό σας εάν εκλεγώ εγώ και ελπίζω να με συμπαθήσει», συμπλήρωσε ο… ανεκδιήγητος Τραμπ.

Επίσης, σε μία δήλωση που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την επίσημη καταδίκη του ρεπουμπλικανικού κόμματος για την παραβίαση προσωπικών λογαριασμών email στελεχών του δημοκρατικού κόμματος, ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος υπονόησε ότι θα ήταν καλή ιδέα εάν η Ρωσία χάκαρε λογαριασμούς της δημοκρατικής αντιπάλου του, Χίλαρι Κλίντον, για να εντοπίσει τα «αγνοούμενα email». Υπενθυμίζεται ότι η κυρία Κλίντον κατηγορήθηκε στο παρελθόν ότι κατέστρεψε χιλιάδες email, κατά τη διάρκεια έρευνας για τη χρήση ιδιωτικού server κατά την αποστολή απορρήτων μηνυμάτων αλληλογραφίας.

«Ρωσία, αν ακούς, ελπίζω να βρεις τα 30.000 εξαφανισμένα email», είπε ο κ. Τραμπ, αφήνοντας… άφωνο το κοινό του.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα