Δημοσιεύθηκε στις: Πε, Ιούλ 28th, 2016

Αποχωρεί ο Σάντερς από τους Δημοκρατικούς

fdgdfO Μπέρνι Σάντερς φέρνει αναστάτωση στους Δημοκρατικούς,καθώς  ανακοίνωσε ότι παραιτείται από το κόμμα και ότι θα συνεχίσει ως ανεξάρτητος γερουσιαστής.Η απόφασή του έρχεται ως συνέπεια της ήττας του στην κούρσα για το χρίσμα των Δημοκρατικών και εν μέσω του σκανδάλου με τα e-mails και τα ηχητικά ντοκουμέντα που αποκάλυψαν τα WikiLeaks. Πλέον, το μεγάλο ερώτημα είναι τι θα πράξουν στις εκλογές οι περίπου 13 εκατομμύρια άνθρωποι που τον ψήφισαν, παρότι ο ίδιος ο Σάντερς τους κάλεσε να στηρίξουν τη Χίλαρι Κλίντον τον προσεχή Νοέμβριο.

Αναλυτές εκτιμούν ότι μεγάλος κερδισμένος της υπόθεσης θα είναι ο Ντόναλντ Τραμπ, που ήδη τον τελευταίο καιρό είδε τις δημοσκοπήσεις να τον φέρνουν μπροστά από τη Χίλαρι Κλίντον στη μάχη για την Προεδρία των ΗΠΑ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Σάντερς ήταν ανεξάρτητος πριν από την έναρξη της κούρσας για το χρίσμα και μάλιστα αισθανόταν άβολα καθ’ όλη τη διάρκεια της εκστρατείας του όταν αυτοαποκαλείτο Δημοκρατικός. Τώρα, θα επιστρέψει στη βάση του, στο Βερμόντ, ως απλός ανεξάρτητος γερουσιαστής, χωρίς να χρειάζεται να συμμετάσχει στην προεκλογική εκστρατεία της κυρίας Κλίντον -που έτσι κι αλλιώς δεν ήθελε να το κάνει…

 

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo