Π.Σκουρλέτης:Έρχεται το νομοσχέδιο για τη στήριξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας

γφδγ«Το νέο πλαίσιο στήριξης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας θα ορίζεται από τις πραγματικές δυνατότητες της οικονομίας και της ενεργειακής αγοράς και θα ωφελεί τη μακροβιότητα των επενδύσεων στον τομέα» σημείωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας στους εκπροσώπους ηλεκτροπαραγωγών από φωτοβολταϊκά, με τους οποίους συναντήθηκε σήμερα.

Ο υπουργός τόνισε ακόμη ότι οι ΑΠΕ συνιστούν μία πολύ σημαντική ενεργειακή παράμετρο, που αποκτά όλο και περισσότερη σημασία με την πάροδο του χρόνου, από τη μία λόγω της κλιματικής επιβάρυνσης και από την άλλη, λόγω της τεχνολογικής εξέλιξης που βελτιώνει τις επιδόσεις τους. Σύμφωνα με το ΥΠΕΝ, η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα, το οποίο ενισχύεται από την επιλογή της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΝ να αποφεύγει αιφνιδιασμούς και ανατροπές της τελευταίας στιγμής ως προς τα μέτρα που προωθεί. Σημειώνεται ότι επίκειται η κατάθεση του νομοσχεδίου για τη στήριξη των ανανεώσιμων πηγών στη Βουλή, ενώ προηγήθηκε σχετική διαβούλευση με τον κλάδο.

Στη συνάντηση μετείχαν εκπρόσωποι της Ένωσης Παραγωγών Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΕΠΗΕ), της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Παραγωγών Ηλεκτρικής Ενέργειας από Φωτοβολταϊκά (ΠΟΣΠΗΕΦ), του Θεσσαλικού Συνδέσμου Ιδιοκτητών Φωτοβολταϊκών Πάρκων (ΘΕΣΙΦ) και του Συλλόγου Αγροτικών Φωτοβολταϊκών Ηπείρου και ο ΓΓ Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών Μιχάλης Βερροιόπουλος.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα