Και ο Καμίνης στο «χορό» κατά των καταλήψεων στέγης προσφύγων

889Με αφορμή τα τελευταία γεγονότα στη Θεσσαλονίκη,αλλά και την πρόσφατη κατάληψη στα Πατήσια,ο Γιώργος Καμίνης εξέφρασε την αντίθεσή του στην κατάληψη κτιρίων και στην εγκατάσταση σε αυτά προσφύγων και μεταναστών, προαναγγέλοντας την κατάθεση μηνυτήριων αναφορών.

Ειδικότερα,ο Γ.Καμίνης τόνισε ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση σε ιστορικά κτίριά του, ανακοινώνοντας, ότι θα καταθέσει μηνυτήρια αναφορά – όπως έχει πράξει και σε άλλες περιπτώσεις – περιμένοντας «επιτέλους να δω, όπως ανέφερε, ποια θα είναι η αντίδραση της Πολιτείας».

Ο κ. Καμίνης που κατήγγειλε ότι έως τώρα δεν έχει αντιδράσει «κανείς και κυρίως το υπουργείο, που έχει και την ευθύνη», επισήμανε, ότι οι συνθήκες σε αυτά τα κτίρια είναι άθλιες. «Οι άνθρωποι αυτοί, δεν αξίζουν αυτή την τύχη αλλά ούτε και η πόλη αυτή την υποβάθμιση και αυτή την ανεξέλεγκτη κατάσταση» υπογράμμισε, ενώ επανέλαβε, ότι «ο δήμος Αθηναίων δεσμεύεται ότι μπορεί να φιλοξενήσει οποιονδήποτε πρόσφυγα έχει ανάγκη. Αλλά αυτό, πρέπει να γίνεται με ευθύνη, με οργάνωση και με μέθοδο».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα