Καβγάς Τσακαλώτου-Δένδια:Τα δύσκολα παιδικά χρόνια του κ.Μητσοτάκη-Κρατούμενος αβάπτιστος και βρέφος

φγφδγΣε πολύ υψηλούς τόνους εξελίχθηκε η συζήτηση  για την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας περί  σύστασης εξεταστικής επιτροπής με αντικείμενο τη διαπραγμάτευση του πρώτου εξαμήνου του 2016.

Αρχικά είχε υπάρξει μια ένταση μεταξύ του προέδρου της Βουλής κ.Βούτση και του κ.Τζαβάρα από τη ΝΔ με αφορμή την αναγγελία της ομιλίας του κ.Τσακαλώτου πριν από αυτή του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Ωστόσο,εξετράπη η κατάσταση όταν ο κ.Τσακαλώτος ξεκίνησε την ομιλία του τονίζοντας  προς τους βουλευτές της ΝΔ: “Ο αρχηγός σας λόγω της δύσκολης παιδικής ηλικίας δεν έχει διαβάσει καλά το Ρουσσώ”,παραπέμποντας φυσικά στην πρόσφατη δήλωση του κ.Μητσοτάκη ότι είχε υπάρξει πολιτικός κρατούμενος της χούντας σε βρεφική ηλικία.

Στη Βουλή επικράτησε ένα χάος,με τους βουλευτές της ΝΔ να επιτίθενται στον υπουργό Οικονομικών και εκείνος να απαντάει σε κάποιον βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης  “Άντε φύγε από εδώ, είσαι η πεμπτουσία του γελοίου”.

Ο κ.Τσακαλώτος  όπως είπε αργότερα προσεβλήθη γιατί όπως είπε  από τα έδρανα της ΝΔ του φώναζαν “να μάθεις ελληνικά πρώτα”. Ο υπουργός Οικονομικών σχολίασε έξαλλος ότι δέχθηκε επίθεση για τα ελληνικά τού όπως είχε δεχθεί από βουλευτή της Χρυσής Αυγής .

Από τη μεριά της Νέας Δημοκρατίας πήρε τον λόγο ο κ.Δένδιας και απευθυνόμενος στον  κ.Τσακαλώτο τον κατηγόρησε  για ειρωνεία και αγοραίο ύφος,προσθέτοντας :”Ειρωνευτήκατε τον αρχηγό της ΝΔ. Στη δική σας ιδεοληψία κατά της δικτατορίας πολέμησε μόνο η αριστερά. Ο κ.Μητοστάκης βρέφος έξι μηνών εξαιτίας του πατέρα του βρέθηκε με όλη την οικογένεια του σε κατ οίκον περιορισμό. Ο κ.Μητσοτάκης ηταν κρατούμενος αβάπτιστος, βρέφος”πρόσθεσε ο κ.Δένδιας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα