Δραγασάκης:Η πρόταση της ΝΔ αντανακλά την αμηχανία της να μιλήσει για το παρελθόν και το μέλλον

161651Μιλώντας από το βήμα της Βουλής,ο  αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ανέφερε ότι η πρόταση της ΝΔ αντανακλά την αμηχανία της ΝΔ και τη δυσκολία της να μιλήσει για το παρελθόν και το μέλλον, υποστήριξε .

Αν μιλήσει για το παρελθόν πρέπει να μιλήσει και για τις ευθύνες της για την χρεοκοπία της χώρας. Αν μιλήσει για το μέλλον θα αποκαλύψει την ένδεια επιχειρημάτων και σχεδιασμού.

Ετσι κατασκευάζει παραμύθια, υποστήριξε.

Το 2015 ήταν μια μάχη που για εμάς δεν έχει τελειώσει. Παλέψαμε για συμφωνία που θα σέβονταν τη βούληση του λαού αλλά και τους κανόνες της Ευρώπης.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνηση στο πρώτο Eurogroup που παρέστη συγκρούστηκαν δυο απόψεις: η μία ότι πρέπει να κλείσει η 5η αξιολόγηση ανεξάρτητα του αποτελέσματος των εκλογών και μια άλλη που έλεγε ότι θα πρέπει να υπάρξει συγκερασμός. Εσείς πια επιλογή θα κάνατε αν ήσασταν εκεί; αναρωτήθηκε κοιτώντας τους βουλευτές τη ΝΔ.

Επιμένουμε ότι η πρότασή μας ήταν η καλύτερη δυνατή για Ελλάδα και Ευρώπη, τόνισε και ξεκαθάρισε ότι μπορεί να χάθηκε η μάχη το 2015 αλλά ο πόλεμος συνεχίζεται.

Εκανε λόγο για ασύμμετρο πόλεμο στην εκλεγμένη κυβέρνηση της Ελλάδας και κατηγόρησε την προηγούμενη κυβέρνηση γιατί άφησε ελλείμματα και ζήτησε να υπάρξει μόνο δίμηνη παράταση του προγράμματος.

Μας εγκαλείται για κάτι που δεν συνέβη σχολίασε αναφορικά με το «σχέδιο Β». Αν το είχαμε θα το είχαμε εφαρμόσει, είπε ο Γ. Δραγασάκης και συμπλήρωσε πως όταν υπάρχει ασύμμετρη σχέση, όπως αυτή που είχε η Ελλάδα με τους δανειστές είναι σωστό να αναζητούνται εναλλακτικά σενάρια.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα