Δημοσιεύθηκε στις: Τρ, Ιούλ 26th, 2016

Ν.Αναστασιάδης:Δεν μπορώ να δώσω αισιόδοξη νότα για το κυπριακό

453Ο Πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, δήλωσε ότι η μη αναφορά στο σχέδιο ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την Ειρηνευτική Δύναμη στην Κύπρο, σε λύση του Κυπριακού το 2016, «είναι θέμα προσγείωσης στις πραγματικότητες».

Μετά τη σημερινή συνάντηση με τον τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, ο κ. Αναστασιάδης τόνισε ότι, παρά την πρόοδο σε ορισμένα θέματα, δεν μπορεί να δώσει «μία αισιόδοξη νότα», αν δεν ξεπεραστούν προβλήματα που υπάρχουν στο περιουσιακό, το εδαφικό και το κεφάλαιο της ασφάλειας και των εγγυήσεων.

Στη συνάντηση της επόμενης Παρασκευής, 29 Ιουλίου, θα γίνει, για πρώτη φορά, συζήτηση στα κρίσιμα ζητήματα του εδαφικού, της ασφάλειας και των εγγυήσεων. «Θα γίνει ένα «brain storming», μία ανταλλαγή απόψεων, γενικότερα, για να δούμε η κάθε μία των δύο πλευρών πού στοχεύει και πόσο μπορεί να επιτευχθεί μία συναντίληψη και για τα μείζονος σημασίας θέματα, όπως είναι οι εδαφικές αναπροσαρμογές, η ασφάλεια και οι εγγυήσεις, που είναι απόλυτα συνδεδεμένα και με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στο περιουσιακό», σημείωσε ο κ. Αναστασιάδης.

Τέλος, ανέφερε ότι δεν γνωρίζει τι εννοεί ο ειδικός σύμβουλος του γγ του ΟΗΕ, Έσπεν Άϊντε, με τη χθεσινή δήλωσή του, στη Νέα Υόρκη, περί αλλαγής στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων.

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo