12 τραυματίες στη Γερμανία από επίθεση βομβιστή αυτοκτονίας

Τουλάχιστον δώδεκα άνθρωποι τραυματίστηκαν, τρεις από αυτούς σοβαρά,  έπειτα από έκρηξη που ενεργοποίησε βομβιστής αυτοκτονίας,χθες, έξω από ένα Bar στην πόλη Άνσχμπαχ της Γερμανίας.

Είναι το τέταρτο επεισόδιο βίας στη Γερμανία σε μια εβδομάδα και ξετυλίχθηκε ενώ η χώρα βρίσκεται ακόμα σε κατάσταση σοκ μετά από το φόνο 9 ατόμων από ton 18χρονο οπλοφόρο στο Μόναχο την Παρασκευή.

Η έκρηξη στην πόλη Άνσμπαχ οδήγησε στην αναγκαστική εκκένωση ενός παραπλήσιου φεστιβάλ μουσικής το οποίο παρακολουθούσαν 2.000 άτομα, είπαν οι αρχές.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα ο βομβιστής, που ήταν ζωσμένος με εκρηκτικά, ανατινάχτηκε σε μπαρ της πόλης. Ο ίδιος σκοτώθηκε, ενώ 12 θαμώνες τραυματίστηκαν, τρεις εκ των οποίων βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, όπως αναφέρουν τα διεθνή μέσα.

Την ταυτότητα του δράστη έδωσε ο Υπουργός Εσωτερικών, Γιοαχίμ Χέρμαν, ο οποίος δήλωσε ότι δεν είναι γνωστό, αν ο δράστης ήθελε με τον τρόπο αυτό να αυτοκτονήσει ή ήθελε να οδηγήσει στον θάνατο και άλλους ανθρώπους. Ο Χέρμαν είπε ότι ο νεαρός άντρας είχε κάνει δύο απόπειρες αυτοκτονίας προηγουμένως.
Παράλληλα συμπλήρωσε ότι ο νεκρός Σύρος έμενε σε κατάλυμα του Άνσμπαχ, ενώ σημείωσε ότι προφανώς δεν του είχε επιτραπεί η είσοδος στο φεστιβάλ της Άνσμπαχ λίγο πριν από την έκρηξη.

Την ίδια στιγμή, ο επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας υποστήριξε ότι «δεν μπορούμε να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο να πρόκειται για εξτρεμιστή, όμως δεν υπάρχει κάποια χειροπιαστή απόδειξη».
Από την στιγμή της έκρηξης στην περιοχή έχουν σπεύσει η αστυνομία, αλλά και ειδικά κλιμάκιά της, ενώ η περιοχή «χτενίζεται» από ελικόπτερο και το κέντρο της πόλης είναι αποκλεισμένο.

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες , εκρηκτικός μηχανισμός ήταν γεμάτος με «καρφιά» ώστε να υπάρξουν περισσότερα θύματα.

 

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα