Δημοσιεύθηκε στις: Κυ, Ιούλ 24th, 2016

Λεβέντης:«Κράτος χωρίς απλή αναλογική δεν είναι δημοκρατικό κράτος»

basilis-lebentisΟργισμένος με τη στάση της προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Φώφης Γεννηματά για το γεγονός ότι δεν ψήφισε τον νέο εκλογικό νόμο, δηλώνει στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.

«Προδώσανε τα ιερά και τα όσια της δημοκρατικής παράταξης, η απλή αναλογική είναι τα ιερά και τα όσια», αναφέρει ο κ. Λεβέντης και θυμίζει ότι «ο Αλέξανδρος Παπαναστασίου είχε πει ότι κράτος χωρίς απλή αναλογική δεν είναι δημοκρατικό κράτος».

Σύμφωνα με τον κ. Λεβέντη ο πρωθυπουργός «σύρθηκε προς την απλή αναλογική». «Σύρεται γιατί – το είχε πει και ο Γλέζος – ο πρώτος νόμος που έπρεπε να φέρουν όταν εξελέγησαν ήταν η απλή αναλογική, είναι αίτημα της Αριστεράς και του Κέντρου», σημειώνει

Ωστόσο απορρίπτει τους ισχυρισμούς της Ν.Δ. ότι ο Πρωθυπουργός προχώρησε στη θεσμοθέτηση της απλής αναλογικής για να κλείσει τον δρόμο στον κ. Μητσοτάκη. «Όχι τον πιστεύω και από τη συζήτηση που κάναμε με τον Τσίπρα ότι έχει πειστεί ενάμιση χρόνο που είναι στην πρωθυπουργία ότι δεν κυβερνιέται μια χώρα από μονοκομματικές κυβερνήσεις και θέλει να πάμε σε κυβερνήσεις συνεργασιών», λέει ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.

Ακόμη, ο κ. Λεβέντης αρνείται κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να συνεργαστεί με την παρούσα κυβέρνηση και προσθέτει ότι «μετά τις εκλογές, όταν η Ένωση Κεντρώων είναι τρίτο κόμμα, θα παίξει σημαντικό ρόλο».

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo