Η ΓΣΕΕ καλεί τον ΣΕΒ να δώσει απαντήσεις

000Διευκρινίσεις από το ΣΕΒ ζητάει η ΓΣΕΕ για το ποιες είναι οι θέσεις του για τα εργασιακά, καθώς, όπως αυτές διατυπώθηκαν στο οικονομικό δελτίο του Συνδέσμου, βρίσκονται, όπως υποστηρίζει η Συνομοσπονδία, σε πλήρη αντίθεση με τα όσα οι εκπρόσωποι των Βιομηχάνων συνυπέγραψαν στην πρόσφατη συμφωνία ΓΣΕΕ και εργοδοτικών φορέων.

Ειδικότερα αναφέρει σε ανακοίνωσή της  η ΓΣΕΕ:

«Αυτές που υπέγραψε στις 3/2/2012 στην κοινή μας επιστολή στον τότε πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, στη Γενεύη το 2014 και στο Ζάππειο το 2015 υπό το ILO, στο υπουργείο Εργασίας πριν από λίγες μέρες ή αυτές που κοινοποιεί τώρα προς τα μέλη του και όχι μόνον;».

Όπως ξεκαθαρίζει η ΓΣΕΕ, προσήλθε στη συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας και τις εργοδοτικές οργανώσεις, με γνώμονα την υπεράσπιση του συλλογικού συμφέροντος των εργαζομένων της χώρας. Όπως αναφέρει η Συνομοσπονδία, η συμφωνία με τις εργοδοτικές οργανώσεις περιλαμβάνει κατ’ ελάχιστον, μη απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, μη επαναφορά λοκ-άουτ, επαναφορά διαδικασίας περιεχομένου και καθολικότητας της Εθνικής Γενικής ΣΣΕ, επεκτασιμότητα Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Η ΓΣΕΕ καλεί τους άμεσα εμπλεκόμενους να αναλάβει ο καθένας την ευθύνη που του αναλογεί σημειώνοντας, ότι, η ίδια έχει τις πάγιες συμφωνηθείσες θέσεις της, χωρίς αστερίσκους ή όψιμες διαφοροποιήσεις. Στην ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ επισυνάπτει ολόκληρο το πλαίσιο των θέσεων της για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, για τον κατώτατο μισθό, για τις ομαδικές απολύσεις, την απεργία – ανταπεργία και τον συνδικαλιστικό νόμο.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα