Αιχμές Ερντογάν κατά του αρχηγού της ΜΙΤ

τρρυτΣτην πρώτη του εμφάνιση μετά την κήρυξη της Τουρκίας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τρεις μήνες, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας στο Reuters άφησε σαφείς αιχμές κατά του  επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών  της Τουρκίας.

«Κάλεσα τον επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών εκείνο το βράδυ, αλλά δεν μπορούσα να τον εντοπίσω», δήλωσε ο Ερντογάν σε συνέντευξη που έδωσε στο Reuters, αργά το βράδυ της 21ης Ιουλίου.

Ο Τούρκος πρόεδρος δεν απέκλεισε ότι μια νέα απόπειρα πραξικοπήματος είναι πιθανή, αλλά υποστήριξε πως αυτό δεν θα ήταν εύκολο καθώς όπως είπε: «Τώρα είμαστε σε μεγαλύτερη εγρήγορση».

Όμως, εντύπωση προκαλούν οι αιχμές που άφησε ο «σουλτάνος» για τον Χακάν Φιντάν, τον επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών (Millî İstihbarat Teşkilatı, MİT) στην Τουρκία. «Είναι πολύ ξεκάθαρο ότι υπήρχαν σημαντικά κενά και ελλείψεις στις μυστικές υπηρεσίες, δεν υπάρχει λόγος να το κρύψουμε ή να το αρνηθούμε. Το είπα αυτό στον επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι δεν αποκλείεται η επέκταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης στην Τουρκία πέρα των τριών μηνών, αν κριθεί αυτό απαραίτητο.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα