Π.Κουρουμπλής: Η απλή αναλογική δεν αφορά τις επόμενες εκλογές αλλά τις επόμενες γενιές

72446c8b1a-610x330«Η απλή αναλογική δεν αφορά τις επόμενες εκλογές αλλά τις επόμενες γενιές» είπε ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής για το εκλογικό νομοσχέδιο που εισηγείται στην Βουλή λίγο πριν την ψήφισή του. H αντιπολίτευση να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να μην διαταράξει την προσπάθεια της κυβέρνησης και των «αρμόδιων Σωμάτων» να χειριστούν τα εθνικά ζητήματα.

Αναφερόμενος κυρίως στις εξελίξεις που προκάλεσε το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία είπε «Η συζήτηση γίνεται σε δύσκολη συγκυρία για την ευρύτερη περιοχή. Η Ελλάδα ζώντας τις συνέπειες της οικονομικής και κοινωνική κρίσης, του προσφυγικού ζει τώρα και γεγονότα που αποσταθεροποιούν την ευρύτερη περιοχή».

«Υπάρχει ρευστό γεωπολιτικό περιβάλλον» συνέχισε ο ίδιος για να προσθέσει «Στον ιερό αυτό χώρο του κοινοβουλίου θεωρώ ότι είμαστε ώριμοι να βρούμε κοινούς τόπους γιατί το πατριωτικό καθήκον μας, αυτό επιτάσσει. Η κυβέρνηση με μεγάλη προσοχή και σοβαρότητα χειρίζεται τα εθνικά ζητήματα και όλοι γνωρίζουν ότι στην Ευρώπη και διεθνώς η Ελλάδα είναι χώρα που εξασφαλίζει σταθερότητα στην περιοχή. Αλλά και στο εσωτερικό μέτωπο οι προσπάθειες της κυβέρνησης και των αρμόδιων Σωμάτων εμπεδώνουν το αίσθημα ασφάλειας στην πατρίδα».

«Υπάρχουν δύο ζητήματα σε εσωτερικό και εξωτερικό που πρέπει να προστατέψουμε και αυτό επιτάσσουν οι συνθήκες της στιγμής» προειδοποίησε πριν τοποθετηθεί για την ουσία του νομοσχεδίου.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα