Τουρκία:Εκατομμύρια σημαίες πουλήθηκαν μετά την απόπειρα πραξικοπήματος

SONY DSC
SONY DSC

Οι κατασκευαστές τουρκικών σημαιών στην Τουρκία εργάζονται πυρετωδώς για να ανταποκριθούν στην ζήτηση όσων Τούρκων επιθυμούν να αγοράσουν μια σημαία της χώρας τους, έπειτα από την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου κατά την οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 232 άνθρωποι.

«Εκπαιδευτικοί, σιδηρουργοί, εργαζόμενοι σε καντίνες… όλοι θέλουν σημαίες αυτή την στιγμή. Δεν μου έμεινε καμία για να κρεμάσω στο σπίτι μου», είπε χαρακτηριστικά.

Οι εταιρείες που κατασκευάζουν σημαίες εκτιμούν ότι οι πωλήσεις θα φτάσουν έως και 10 εκατομμύρια τις επόμενες μέρες στην Τουρκία, όπου ο συνολικός πληθυσμός αριθμεί περίπου 80 εκατομμύρια.

Παράλληλα υπολογίζουν η ζήτηση να φτάσει σε επίπεδο ρεκόρ, ξεπερνώντας το πρωτύτερο υψηλότερο σημείο ζήτησης το 2002, όταν η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Τουρκίας προκρίθηκε στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

«Είχαμε αρκετές σημαίες σε απόθεμα, αλλά πουλήθηκαν όλες. Ξεκινήσαμε νέα παραγωγή. Η ζήτηση είναι τεράστια. Οι πολίτες μας είναι πραγματικά τόσο ευαισθητοποιημένοι με αυτό το θέμα», σχολίασε ο Σελαχατίν Αφσάρ της Καρανφίλ Μπαϊράκ, εταιρείας κατασκευής σημαιών στην δυτική πόλη της Προύσας.

Ολοένα και περισσότερες σημαίες της Τουρκίας ανεμίζουν σε κτίρια και οχήματα έπειτα από την νύχτα της αποτυχημένης απόπειρας πραξικοπήματος. Η τιμή της σημαίας πωλείται μόλις έναντι 3 τουρκικών λιρών στην Τουρκία (περίπου 0,9 ευρώ).

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα