Δημοσιεύθηκε στις: Σα, Σεπ 17th, 2016

Νεκρός Παλαιστίνιος μετά από επίθεση σε Ισραηλινό στρατιώτη

4566545Ένας ισραηλινός στρατιώτης τραυματίστηκε σε επίθεση με μαχαίρι που πραγματοποίησε σήμερα Σάββατο, στην πόλη Χεβρώνα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης ένας Παλαιστίνιος, ο οποίος στη συνέχεια σκοτώθηκε από τις ισραηλινές δυνάμεις, ανακοίνωσε ο στρατός.

«Οι δυνάμεις που βρίσκονταν επί τόπου άνοιξαν πυρ εναντίον του δράστη, ο οποίος σκοτώθηκε», αναφέρεται στην ανακοίνωση του στρατού.
Πρόκειται για την τέταρτη επίθεση εναντίον Ισραηλινών μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες, μια ένδειξη ότι η βία επιμένει στο Ισραήλ και στα Παλαιστινιακά Εδάφη.

Από τον περασμένο Οκτώβριο, η βία έχει κοστίσει τη ζωή σε 228 Παλαιστινίους, 34 Ισραηλινούς, δύο Αμερικανούς, έναν Ερυθραίο και έναν Σουδανό, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου.

Η πλειονότητα των Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν ήταν δράστες ή φερόμενοι ως δράστες επιθέσεων, πολλές από τις οποίες πραγματοποιήθηκαν με μαχαίρι ή με αυτοκίνητο, σύμφωνα με τις ισραηλινές δυνάμεις.

Η ειρήνη είναι ένας σκοπός από τον οποίο «έχουμε δυστυχώς απομακρυνθεί περισσότερο από ποτέ», δήλωσε την Πέμπτη ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν.

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo