Συνεχίζεται η συζήτηση για τον εκλογικό νόμο-Μακριά ο στόχος των 200 ψήφων(Live από τη Βουλη)

iojoijiΜετά από παρατεταμένο κρυφτό από την πλευρά της ΧΑ σχετικά με τη στάση που θα κρατούσε σχετικά με τον εκλογικό νόμο,η ανακοίνωση των προθέσεών της έβαλε τέλος στη πιθανότητα ψήφισης του εν λόγο νομοσχεδίου.

Πρακτικά η αποχώρηση των χρυσαυγιτών από τη διαδικασία σημαίνει ότι ο μεγαλύτερος αριθμός ψήφων που μπορεί να συγκεντρώσει η κυβερνητική πρόταση είναι 179, μακριά δηλαδή από τις 200 που απαιτούνται προκειμένου να τεθεί από τις επόμενες εκλογές σε ισχύ ο νέος εκλογικός νόμος.

Αναλυτικά με τα μέχρι τώρα δεδομένα,υπέρ της κατάργησης του μπόνους των 50 εδρών τάσσονται 179 βουλευτές από ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΚΚΕ και Ένωση Κεντρώων, καθώς και ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, αλλά και ο κ. Θανάσης Θεοχαρόπουλος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Κατά τάσσονται οι 102 βουλευτές από ΝΔ, Δημοκρατική Συμπαράταξη (πλην Θεοχαρόπουλου), Ποτάμι και οι ανεξάρτητοι βουλευτές Χάρης Θεοχάρης και Λεωνίδας Γρηγοράκος, ενώ ο κ. Στάθης Παναγούλης θα δηλώσει «παρών».

Παρόλα αυτά η συζήτηση επί της πρότασης της κυβέρνησης για την αλλαγή του εκλογικού νόμου  συνεχίζεται στη Βουλή για δεύτερη μέρα,ενώ αναμένεται να ολοκληρωθεί την Πέμπτη 21 Ιουλίου, με την ψηφοφορία,έπειτα από την αναλυτική τοποθέτηση όλων των κομμάτων.

Δείτε σε απευθείας μετάδοση την συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής:

 

 

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα