Kashkari (Fed): Καταψήφισα την αύξηση επιτοκίων λόγω του χαμηλού πληθωρισμού

Ο αξιωματούχος της Fed, Neel Kashkari, δήλωσε πως ψήφισε κατά της απόφασης για αύξηση των επιτοκίων την περασμένη εβδομάδα εξαιτίας του αδύναμου πληθωρισμού και της καμπύλης των επιτοκίων.

Ο κ. Kashkari έχει καταψηφίσει και τις τρεις αυξήσεις επιτοκίων τη φετινή χρονιά, εκφράζοντας ως κύρια ανησυχία τον πληθωρισμό.

«Τώρα μια νέα ανησυχία εμφανίζεται. Εξαιτίας των αυξήσεων μας, η καμπύλη των επιτοκίων έχει γίνει πιο επίπεδη, στέλνοντας σήμα για μια αυξανόμενη πιθανότητα ύφεσης» ανέφερε σε ανακοίνωση ο κ. Kashkari.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο ίδιος επισήμανε πως η Fed εισέρχεται σε μια ευαίσθητη φάση στον κύκλο σύσφιξης των επιτοκίων, λέγοντας πως η αύξηση των επιτοκίων σε ένα τέτοιο περιβάλλον μπορεί να κρατήσει χαμηλότερα την ανάπτυξη των μισθών και να αυξήσει το ρίσκο μιας συρρίκνωσης της οικονομικής δραστηριότητας.

Όσον αφορά την καμπύλη των επιτοκίων, υποστήριξε πως η απόφαση της Fed να αυξήσει τα επιτόκια με χαμηλό τον πληθωρισμό, «πιθανότατα κρατάει χαμηλότερα τις αποδόσεις των μακροπρόθεσμων ομολόγων, πιέζοντας προς τα κάτω τις προσδοκίες για τον πληθωρισμό».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα