Ανακοίνωση του «Ρουβίκωνα» για τις έρευνες στα σπίτια των μελών του

3231213Χθες το πρωί η αστυνομία με παρουσία εισαγγελέα  εισέβαλε  και πραγματοποίησε  έρευνα σε σπίτια των μελών της Αναρχικής Ομάδας  «Ρουβίκωνας».

Αργά το βράδυ,κι αφού οι έρευνες είχαν τελειώσει χωρίς την ανεύρεση κάποιου στοιχείου,μέλη της αναρχικής ομάδας ανήρτησαν κείμενο στο athens indymedia στο οποίο όχι μόνο  καταδικάζουν τις έρευνες στα σπίτια τους,αλλά σχολιάζουν και τον τρόπο με τον οποίο κινητοποιήθηκαν οι  αρχές,αναφέροντας ότι αυτό που έφερε τους αστυνομικούς μέσα στα σπίτια τους ήταν ένα “ανώνυμο τηλεφώνημα”.

Μια μέρα πριν την αστυνομική έρευνα είχε προηγηθεί η επερώτηση των 17 βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας για την κατάσταση στα Εξάρχεια,με την  Αναρχική Ομάδα  να απαντάει και πάλι με ένα εκτενές κείμενο που δημοσίευσε στο διαδίκτυο μιλώντας,μεταξύ άλλων, για σκόπιμη στοχοποίηση του “Ρουβίκωνα” από την Αξιωματική Αντπολίτευση.

Η ανακοίνωση για τις έρευνες στα σπίτια μελών του «Ρουβίκωνα»

Το πρωϊνό της Τρίτης 19 Ιουλίου η κρατική ασφάλεια ερεύνησε τα σπίτια μας, παρουσία εισαγγελέα. Ο λόγος της έρευνας ήταν ανώνυμο τηλεφώνημα στην ασφάλεια το οποίο ανέφερε πως στα σπίτια μας υπήρχαν όπλα και εκρηκτικά. Φυσικά μετά το πέρας των ερευνών υπογράψαμε το χαρτί με την φράση “Ουδέν Ανεβρέθει”. Δεν μας δημιουργεί καμία εντύπωση η έρευνα της αστυνομίας.

Αντιλαμβανόμαστε ότι με τη συμμετοχή μας στους αγώνες του κινήματος ενάντια στην καταστολή και τις μαφίες θέτουμε εαυτόν στο κάδρο των ερευνών που πραγματοποιούν οι κατασταλτικές αρχές. Επίσης δεν πρέπει να κάνει εντύπωση ότι δεν βρέθηκε απολύτως τίποτα. Κανένας σύντροφος του Ρουβίκωνα δεν είχε και δεν έχει οτιδήποτε που να αφορά την κατηγορία της οπλοκατοχής. Μοναδικά μας όπλα είναι η αλληλεγγύη και το δίκαιο του αγώνα.

 

 

Γ. Καλαϊτζίδης

Θ. Πετράτος

Λ. Γούλας

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα