H απροειδοποίητη επίσκεψη Κυρ. Μητσοτάκη στο υπνωτήριο αστέγων των Γιατρών του Κόσμου

Μια επίσκεψη που έγινε χωρίς κάμερες και φωτογράφους πραγματοποίησε τη δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων ο πρόεδρος της ΝΔ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με τον γιο του βρέθηκε στο Υπνωτήριο Αστέγων των Γιατρών του Κόσμου Ελλάδος. Η επίσκεψη γνωστοποιήθηκε από την ίδια την Οργάνωση με ανακοίνωσή της, μόλις σήμερα, στην επίσημη σελίδα της στο Facebook.

Η ανάρτηση των Γιατρών του Κόσμου

«Επίσκεψη του κυρίου Κυριάκου Μητσοτάκη στο Υπνωτήριο Αστέγων των Γιατρών του Κόσμου Ελλάδος στην Ακαδημία Πλάτωνος.

Τη δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων ο Kyriakos Mitsotakis συνοδευόμενος από τον γιo του ήρθε να μας επισκεφθεί στο υπνωτήριο αστέγων των Γιατρών του Κόσμου, στην Ακαδημία Πλάτωνος. Η επίσκεψη και η συνάντηση με τους ανθρώπους που είναι θύματα της κρίσης κράτησε αρκετή ώρα.

Μέσα σε δύο ώρες έγινε μια πολύ ουσιαστική κουβέντα.

Ο ίδιος ζήτησε να μάθει ποια επιδόματα παίρνουν, με ποιον τρόπο τους στηρίζει το κράτος, τί δουλειά έκαναν πριν βρεθούν στο δρόμο και πώς περνάνε την ημέρα τους.

Και εκείνοι μοιράστηκαν μαζί του τις ιστορίες τους.

Εκείνη τη μέρα ήταν εκεί και ο Γιώργος, ο οποίος βγήκε στη σύνταξη αλλά έκανε 1,5 χρόνο να του αποδοθεί και έμεινε στο δρόμο. Τώρα έχει βρει σπίτι στη Σαλαμίνα, παίρνει τη σύνταξη κανονικά και έρχεται και βοηθάει ως εθελοντής ανταποδίδοντας τη φροντίδα που του δόθηκε όσο ήταν άστεγος.

Το προφίλ του αστέγου που έρχεται σε εμάς είναι άνθρωποι, 50 – 60 χρονών που έχασαν τη δουλεία τους, έχουν συγγενείς ή παιδιά αλλά τις περισσότερες φορές ντρέπονται να τους αποκαλύψουν την κατάσταση στην οποία έχουν φτάσει. Στους ξενώνες έρχονται χωρίς βαλίτσες, δεν έχουν προσωπικά αντικείμενα.

Οι Γιατροί του Κόσμου από το 2013, έτος έναρξης λειτουργίας του Υπνωτηρίου, έχουν εξυπηρετήσει στην Αθήνα πάνω από 4.500 άνθρωποι που μένουν στο δρόμο και δεν έχουν καμία στέγη.

Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία από τα πολυϊατρεία μας ο αριθμός αστέγων αλλά και των ατόμων που μένουν σε ακατάλληλες συνθήκες διαβίωσης στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας ανέρχεται στους 15.000».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα