Πρόταση Ποταμιού για σύσταση ενός Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας

Session of the Parliamentary Group of the River (To Potami) political Party, in Athens, Mar. 11 2015 / Συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ποταμιού, στην Αθήνα, 11 Μαρτίου 2015

To Ποτάμι, «μετά την περιπέτεια που εκτυλίχθηκε με την απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος στην Τουρκία», υπενθυμίζει στην κυβέρνηση, όπως τονίζει σε ανακοίνωση του, «την πάγια πρότασή του για τη σύσταση και λειτουργία ενός Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας προκειμένου η χώρα να είναι σε θέση, με ομαδική εθνική προσέγγιση, να εξετάζει κάθε ενδεχόμενο που θα μπορούσε να έχει οποιαδήποτε συνέπεια στην ασφάλεια της χώρας αλλά και της περιοχής. Το προτεινόμενο Συμβούλιο θα υπάγεται και θα συγκαλείται από τον Πρωθυπουργό σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, ενώ σε αυτό θα μετέχουν οι Υπουργοί Οικονομικών, Εξωτερικών, Εθνικής Άμυνας, ο Α/ΓΕΕΘΑ, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών , ο Διοικητής της Ε.Υ.Π. και επιτελείς του ΥΠΕΞ, του ΓΕΕΘΑ και της ΕΥΠ. Είναι πρόταση εθνικής σημασίας που βρίσκεται σε ευθεία συνάρτηση με τα συμφέροντα και την ασφάλεια της χώρας και που πολλές δυτικές χώρες το έχουν υιοθετήσει προ πολλού».

Νωρίτερα, ο Σταύρος Θεοδωράκης είχε προχωρήσει σε ανάρτηση στο Facebook αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Η δύναμη δεν είναι πια στη σκανδάλη όπως νόμιζαν κάποιοι αραχνιασμένοι στρατιωτικοί εγκέφαλοι. Η δύναμη είναι στην παλάμη. Στο κινητό που έδωσε τη δυνατότητα στον Ερντογάν να κινητοποιήσει τους οπαδούς του και μαζί όλους εκείνους που προτιμούν μια κουτσουρεμένη έστω δημοκρατία από μια στρατιωτική δικτατορία. Ανάμεσα τους χιλιάδες χρήστες των κοινωνικών δικτύων αλλά και δημοσιογράφοι που ήταν σε σύγκρουση με τον «Σουλτάνο» μέχρι που εμφανίσθηκαν τα τανκς στις γέφυρες του Βοσπόρου. Γιατί πάντα ο φόβος για το υπέρτατο κακό, αμβλύνει τις αντιθέσεις και γεννά απροσδόκητες συμμαχίες. Τέλος εποχής λοιπόν για τα πραξικοπήματα (τουλάχιστον στη γειτονιά μας). Η Δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα θα προστατευθούν και θα διευρυνθούν από τους πολίτες και όχι από κάποιους πειραγμένους πραξικοπηματίες…».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα