Tο υπουργείο Υγείας ξεκίνησε την εξόφληση προμηθευτών

νμβμνβΉδη εγκρίθηκε το ποσό των 254 εκατ. ευρώ που προορίζεται για τα νοσοκομεία της 1ης και της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ). Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα ακολουθήσουν και τα νοσοκομεία των υπολοίπων ΥΠΕ.

Άρχισε η εξόφληση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του Υπουργείου Υγείας προς τους προμηθευτές των νοσοκομείων, μετά την εκταμίευση της πρώτης δόσης των κονδυλίων που προβλέπει η συμφωνία για το κλείσιμο της αξιολόγησης, όπως ανέφερε σήμερα το υπουργείο Υγείας.

“Με τον τρόπο αυτόν αντιμετωπίζονται οι συσσωρευμένες υποχρεώσεις όλων των προηγούμενων ετών και διευκολύνεται, ακόμα περισσότερο, ο εφοδιασμός των νοσοκομείων, με φάρμακα, αντιδραστήρια και υγειονομικό υλικό” επισημαίνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, το οποίο παραθέτει το χρονοδιάγραμμα των πληρωμών.

Ήδη εγκρίθηκε το ποσό των 254 εκατ. ευρώ που προορίζεται για τα νοσοκομεία της 1ης και της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ). Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα ακολουθήσουν και τα νοσοκομεία των υπολοίπων ΥΠΕ.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, επιπλέον, εγκρίθηκαν 68 εκατ. ευρώ, για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του Γ.Ν. «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό του υπουργείου Υγείας έως το τέλος του 2016 θα έχουν εξοφληθεί συνολικά 1,1 δισεκατ. ευρώ ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων των νοσοκομείων προς τους προμηθευτές Υγείας.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα