Η απάντηση της Εισαγγελίας Εφετών για τη επ’ αόριστον αναβολή της δίκης της Siemens

aithousa_533_355Η Εισαγγελία Εφετών υποστηρίζει ότι προχώρησε στον προσδιορισμό της δίκης χωρίς τις μεταφράσεις στη γερμανική και γαλλική ώστε να προχωρήσει σε επιδόσεις κλήσεων σε δίκη και έτσι να διακόψει τον χρόνο των παραγραφών

«Επιδώσαμε τις κλήσεις στους κατηγορουμένους για την υπόθεση της SIEMENS χωρίς την ολοκληρωμένη μετάφραση του Υπουργείου Εξωτερικών, για να διακόψουμε τον χρόνο των παραγραφών», επιμένουν να ισχυρίζονται πηγές της Εισαγγελίας Εφετών, απαντώντας στις σφοδρές αντιδράσεις που προκλήθηκαν μετά την χθεσινή αναβολή επ’ αόριστον της δίκης για την SIEMENS.

Οι επικεφαλής της Εισαγγελίας Εφετών υποστηρίζουν πως δεν υπήρξε εμπρόθεσμη παράδοση όλων των αποσπασμάτων του βουλεύματος που ζητήθηκαν από το ΥΠΕΞ πριν αρχίσει η δίκη της Siemens τον Νοέμβριο του 2015 καθώς οι μεταφράσεις παραδόθηκαν τον Μάιο του 2016 ενώ η δίκη είχε αρχίσει, όπως λένε στο Εφετείο.

Η Εισαγγελία Εφετών υποστηρίζει ακόμη ότι προχώρησε στον προσδιορισμό της δίκης χωρίς τις μεταφράσεις στην γερμανική και γαλλική ώστε να προχωρήσει σε επιδόσεις κλήσεων σε δίκη και έτσι να διακόψει τον χρόνο των παραγραφών καθώς όπως ορίζει ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας, η παραγραφή αναστέλλεται μετά την επίδοση κλήσης ή κλητηρίου θεσπίσματος.

Κατά την άποψη που φαίνεται να επικράτησε στην Εισαγγελία Εφετών , το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων δεν θα δεχόταν τις όποιες ενστάσεις των κατηγορουμένων περί ακυρότητας της επίδοσης. Όπως μάλιστα αναφέρουν πηγές του Εφετείου, η Εισαγγελέας είχε «απόλυτη βεβαιότητα» πως οι ενστάσεις θα απορρίπτονταν καθώς υπήρχε προηγούμενο με δίκη Τούρκων υπηκόων ,κατηγορούμενων για υπόθεση τρομοκρατίας, όπου το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων απέρριψε ανάλογες ενστάσεις κρίνοντας πως δεν απαιτείται επίδοση μεταφρασμένου βουλεύματος εφόσον προηγήθηκαν απολογίες στον ανακριτή.

Να σημειωθεί πως με την χθεσινή του απόφαση το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έκρινε πως η μη παράδοση μεταφρασμένου βουλεύματος συνιστά ακυρότητα ενώ αποδέχθηκε πλήρως τις αιτιάσεις των συνηγόρων των αλλοδαπών κατηγορουμένων της SIEMENS πως με το βούλευμα διαφοροποιήθηκαν κάποιες κατηγορίες σε σχέση με αυτές για τις οποίες απολογήθηκαν στους ανακριτές οι Γερμανοί κατηγορούμενοι. Να σημειωθεί πως ο γαλλοελβετός κατηγορούμενος δεν έχει απολογηθεί καν στους ανακριτές που χειρίστηκαν την υπόθεση της «8002».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα