Στην Αθήνα ο πρόεδρος του Ισραηλινού Κοινοβουλίου

image-1Επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα πραγματοποιεί από σήμερα ο Πρόεδρος της Κνέσετ, κ. Yuli-Yoel Edelstein, ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, κ. Νικολάου Βούτση. Είναι η πρώτη φορά που Πρόεδρος του Ισραηλινού Κοινοβουλίου επισκέπτεται την Ελλάδα στη μακρόχρονη ιστορία των ελληνο-ισραηλινών σχέσεων.

Οι Πρόεδροι των δύο Κοινοβουλίων θα συναντηθούν αύριο, Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016, στις 13:30, στο Μέγαρο της Βουλής των Ελλήνων. Κατά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Βούτσης θα απονείμει στον Πρόεδρο της Κνέσετ κ. Edelstein το Χρυσό Μετάλλιο της Βουλής των Ελλήνων.

Νωρίτερα, στις 11:00, ο κ. Yuli-Yoel Edelstein θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο, ενώ το απόγευμα, στις 17:00, θα έχει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα.

Ο Πρόεδρος της Κνέσετ θα απευθύνει επίσης ομιλία σε κοινή συνεδρίαση των βουλευτών μελών της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων και της Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Ισραήλ, αύριο στις 16:00.

Εξάλλου, η Πρόεδρος της Ομάδας Φιλίας Ισραήλ-Ελλάδας της Κνέσετ, κυρία Ayelet Nahmias-Verbin, θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Ισραήλ, βουλευτή κ. Δημήτρη Σεβαστάκη, αύριο στις 11:45.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα