Ιταλία:Σιδηροδρομική τραγωδία-20 νεκροί και 50 τραυματίες

hfghΟ απολογισμός του σιδηροδρομικού δυστυχήματος που σημειώθηκε σήμερα το πρωί στην Απουλία, είναι είκοσι νεκρών και πενήντα τραυματιών, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

«Ο απολογισμός αυτός, όμως, δυστυχώς, δεν είναι ακόμη οριστικός», αναφέρει η δημόσια τηλεόραση Rai. O Ιταλός πρόεδρος της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματταρέλλα, χαρακτήρισε το δυστύχημα «μια απαράδεκτη τραγωδία» και ζήτησε να ερευνηθούν άμεσα και σε βάθος τα αίτια της τραγωδίας.

Δεν έχει ακόμη εξακριβωθεί, τέλος, αν το τραγικό δυστύχημα οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος ή σε μηχανική βλάβη.

Τα περισσότερα θύματα ήταν εργαζόμενοι, φοιτητές και τουρίστες που κατευθύνονταν στο αεροδρόμιο του Μπάρι. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το δυστύχημα οφείλεται πιθανόν σε ανθρώπινο λάθος, στη μη τήρηση της προβλεπόμενης προτεραιότητας από έναν εκ των δυο μηχανοδηγών.

Ο αντιπρόεδρος της περιφέρειας της Απουλίας, ο Αντόνιο Νουντσιάντε, έκανε λόγο για «δραματική κατάσταση». Δεκαοκτώ επιβάτες έχουν τραυματισθεί σοβαρά , όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης. Ανάμεσά τους και ένα μικρό παιδί, το οποίο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ελικόπτερο.

Στο νοσοκομείο της περιοχής Αντρια, όπου διακομίσθηκαν πολλοί τραυματίες, υπάρχει σοβαρή έλλειψη αίματος για μεταγγίσεις και οι αρχές ζήτησαν από τους εθελοντές αιμοδότες, αλλά και όλους τους πολίτες να σπεύσουν σε βοήθεια. Οι πυροσβέστες συνεχίζουν να βρίσκονται στο σημείο του δυστυχήματος προπαθώντας να εντοπίσουν τυχόν άλλα θύματα. Το έργο τους δυσχεραίνεται όμως από την κατάσταση των αμαξοστοιχιών, οι οποίες έχουν συνθλιβεί η μία πάνω στην άλλη.

 

«Η σύγκρουση των δυο τραίνων έξω από το Μπάρι ήταν ιδιαίτερα σφοδρή. Ο απολογισμός είναι ακόμη σε εξέλιξη», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Μεταφορών Γκρατσιάνο Ντελρίο, ο οποίος έχει μεταβεί στην Απουλία.

«Πρόκειται για μια τραγωδία τεραστίων διαστάσεων, δημιουργούμε μονάδα διαχείρισης κρίσεων για να στηρίξουμε, να βοηθήσουμε τους συγγενείς», πρόσθεσε ο Ντελρίο, ο οποίος ευχαρίστησε τους πυροσβέστες και τους εθελοντές της Πολιτικής Προστασίας της Ιταλίας.

Ο Ιταλός υπουργός Μεταφορών πρόσθεσε ότι παράλληλα με την δικαστική έρευνα θα συσταθεί και εξεταστική επιτροπή του κοινοβουλίου, με στόχο την εξακρίβωση των αιτιών του δυστυχήματος.

Ο διευθυντής του παραρτήματος του ιταλικού συστήματος υγείας του Μπάρι δήλωσε από την πλευρά του ότι έως τώρα οι νεκροί από το δυστύχημα αυτού, το οποίο σημειώθηκε σήμερα το πρωί βόρεια του Μπάρι, ανέρχονται σε 20 και οι τραυματίες σε 35, εκ των οποίων πολλοί βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα