Site icon The Indicator

Κ. Χρυσόγονος:Το ισχύον εκλογικό μοντέλο μάς οδήγησε στη χρεοκοπία

δφγηδ«Είναι ένα μοντέλο που δεν λειτούργησε καλά και μάς οδήγησε στη χρεοκοπία, ας δοκιμάσουμε κάτι άλλο», ανέφερε στο «Πρακτορείο 104,9 FM» ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Χρυσόγονος, σχολιάζοντας την πρωτοβουλία της κυβέρνησης για αλλαγή του εκλογικού νόμου, με την καθιέρωση της απλής αναλογικής.

Ο κ. Χρυσόγονος, μιλώντας στην εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση», υποστήριξε ότι σχεδόν ίδιο σύστημα απλής αναλογικής, που κατέθεσε προς ψήφιση η κυβέρνηση, εφαρμόζεται στη Γερμανία με επιτυχία εδώ και 70 χρόνια, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο και στην Ελλάδα, με την προϋπόθεση όμως – όπως είπε – ότι θα υπάρξει η στοιχειώδης πολιτική ωριμότητα από τα πολιτικά κόμματα.

«Με αυτό το σύστημα η Γερμανία έχε κυβερνητική σταθερότητα εδώ και 70 χρόνια γιατί να μην μπορούμε και εμείς;», αναρωτήθηκε ο Έλληνας ευρωβουλευτής και πρόσθεσε: «Βεβαίως, προϋπόθεση είναι να πέσει η φραστική οξύτητα στο δημόσιο βήμα και τα κόμματα να προσανατολιστούν περισσότερο στο να διαχειριστούμε τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας και να μπορέσουμε να ομαλοποιήσουμε τον δημόσιο βίο».

Exit mobile version