Δημοσιεύθηκε στις: Δε, Ιούλ 11th, 2016

Κ. Χρυσόγονος:Το ισχύον εκλογικό μοντέλο μάς οδήγησε στη χρεοκοπία

δφγηδ«Είναι ένα μοντέλο που δεν λειτούργησε καλά και μάς οδήγησε στη χρεοκοπία, ας δοκιμάσουμε κάτι άλλο», ανέφερε στο «Πρακτορείο 104,9 FM» ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Χρυσόγονος, σχολιάζοντας την πρωτοβουλία της κυβέρνησης για αλλαγή του εκλογικού νόμου, με την καθιέρωση της απλής αναλογικής.

Ο κ. Χρυσόγονος, μιλώντας στην εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση», υποστήριξε ότι σχεδόν ίδιο σύστημα απλής αναλογικής, που κατέθεσε προς ψήφιση η κυβέρνηση, εφαρμόζεται στη Γερμανία με επιτυχία εδώ και 70 χρόνια, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο και στην Ελλάδα, με την προϋπόθεση όμως – όπως είπε – ότι θα υπάρξει η στοιχειώδης πολιτική ωριμότητα από τα πολιτικά κόμματα.

«Με αυτό το σύστημα η Γερμανία έχε κυβερνητική σταθερότητα εδώ και 70 χρόνια γιατί να μην μπορούμε και εμείς;», αναρωτήθηκε ο Έλληνας ευρωβουλευτής και πρόσθεσε: «Βεβαίως, προϋπόθεση είναι να πέσει η φραστική οξύτητα στο δημόσιο βήμα και τα κόμματα να προσανατολιστούν περισσότερο στο να διαχειριστούμε τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας και να μπορέσουμε να ομαλοποιήσουμε τον δημόσιο βίο».

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo