Χατζηδάκης:H κυβέρνηση με αυτό τον εκλογικό νόμο παραδέχεται την ήττα της

νηβδφ«Με τα σημερινά δεδομένα φαίνεται πως δεν θα επιτευχθεί ο αριθμός των 200 βουλευτών για την ψήφιση του εκλογικού νόμου, αλλά δεν μπορώ να είμαι και στο μυαλό του κάθε συναδέλφου για να ξέρω τι θα συμβεί». «Πρέπει να κάνουμε υπομονή κάποιες μέρες για να έχουμε την πλήρη εικόνα», εκτίμησε μιλώντας στη συχνότητα του Πρώτου Προγράμματος και στουςΜαρία Γεωργίου και Γιώργο Πίκουλα ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης.

Ο κ. Χατζιδάκης τόνισε ότι: «η κυβέρνηση με αυτό τον εκλογικό νόμο παραδέχεται την ήττα της. Αφήνει επίσης ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, γιατί διαφορετικά δεν εξηγείται και η βιασύνη της να φέρει τον εκλογικό νόμο…Μπορεί να έχουμε εκλογές ακόμη και μέσα στο 2016», εκτίμησε ο κος Χατζηδάκης.

«Η ΝΔ» -επεσήμανε ο κος Χατζηδάκης- «από το 1974 και μετά υποστηρίζει το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής, είτε είναι να κερδίσουμε, είτε να χάσουμε τις εκλογές, διότι είναι το μόνο σύστημα που μπορεί να δημιουργήσει βιώσιμες κυβερνήσεις».

Ερωτηθείς για τα εργασιακά θέματα που θα συζητηθούν το Φθινόπωρο ο αντιπρόεδρος της ΝΔ εκτίμησε ότι, «το γεγονός ότι παραμένει ανοιχτό αυτό το θέμα στην ατζέντα, για την κυβέρνηση και τους μικροκομματικούς της σχεδιασμούς μπορεί να αποδειχθεί και καλή αφορμή για πρόωρες εκλογές». Ο κ. Χατζηδάκης συμπλήρωσε ότι «η ΝΔ είναι αντίθετη στην περικοπή του 13ου και 14ου μισθού και είναι υπέρ της τροποποίησης του συνδικαλιστικού νόμου ώστε να καταργηθούν προνόμια των συνδικαλιστών που είναι σε αναντιστοιχία με αυτά που συμβαίνουν σε άλλες χώρες της ΕΕ».

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα