Δημοσιεύθηκε στις: Πε, Ιούλ 7th, 2016

Ρέγκλινγκ:Τις επόμενες εβδομάδες οι προτάσεις για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

klaoys-regklingk-2_1-1Σε τρεις πυλώνες αναμένεται να στηριχθούν τα πρώτα βραχυπρόθεσμα μέτρα που ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας θα παρουσιάσει τις επόμενες εβδομάδες για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους
Ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, μιλώντας στην εφημερίδα Les Echos εξήγησε ότι υπάρχουν τρία στοιχεία όσον αφορά τα βραχυπρόθεσμα μέτρα: η εξομάλυνση των περιόδων αποπληρωμής του ελληνικού χρέους, «κάτι που κάνουμε», όπως είπε.
«Έχουμε την εντολή και επομένως δεν χρειαζόμαστε άλλη απόφαση. Αυτή τη στιγμή, επειδή έγινε μία αποπληρωμή, η μέση διάρκεια ωρίμανσης του χρέους είναι 28 χρόνια και έχουμε τη δυνατότητα να την αυξήσουμε στα 32 χρόνια. Επομένως, μπορούμε να εργασθούμε πάνω σε αυτή και να προσαρμόσουμε σχετικά γρήγορα κάποιες από τις (διάρκειες) αποπληρωμών για να αποφύγουμε μεγάλες αυξήσεις τους σε ορισμένα χρόνια, εξομαλύνοντας το προφίλ του χρέους», δήλωσε.
Το δεύτερο είναι η μείωση του κινδύνου των επιτοκίων για την Ελλάδα. «Εργαζόμαστε σε τρόπους προστασίας της Ελλάδας» από μελλοντικές αυξήσεις των επιτοκίων, δήλωσε ο αξιωματούχος.
Όσον αφορά στον τρίτο πυλώνα, ο Κλάους Ρέγκλινγκ εξήγησε ότι «υπάρχει μία μεγάλη αύξηση των επιτοκίων το 2017 σε ένα μικρό μέρος του ελληνικού χρέους και η εντολή μας είναι να την εξαλείψουμε. Και αυτό θα εξοικονομήσει αρκετές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ».

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo