

Ο περιφερειάρχης της Λομβαρδίας, Αττίλιο Φοντάνα, δήλωσε ότι τα κρούσματα του κορωνοϊού, στην Ιταλία έχουν αγγίξει, πλέον, τα πενήντα ένα.
Τριάντα εννέα ασθενείς βρίσκονται στην περιφέρεια της Λομβαρδίας, έντεκα στο Βένετο, και ένας στην ευρύτερη περιοχή της Ρώμης.
Παράλληλα, ο περιφερειάρχης του Βένετο, Λούκα Τζάια, δήλωσε ότι κλείνουν, μέχρι νεωτέρας, και τα πανεπιστήμια της περιοχής του. Πολλοί αγώνες ποδοσφαίρου τοπικών ομάδων, ακυρώθηκαν.
Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, παράλληλα, τόνισε ότι η κυβέρνηση πρόκειται να στηρίξει οικονομικά τις επιχειρήσεις της Λομβαρδίας οι οποίες κινδυνεύουν να «γονατίσουν», εξαιτίας των έκτακτων μέτρων για τον περιορισμό της διάδοσης του ιού.
Στην Ρώμη, τέλος, μια κινέζα που είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο λοιμωδών νόσων Λάτζαρο Σπαλαντσάνι πριν τρεις εβδομάδες και ένας Ιταλός εικοσιεννιάχρονος ερευνητής ο οποίος είχε επιστρέψει από την Κίνα αναμένεται να πάρουν εξιτήριο.
Σχετικά Νέα
-
Ο απεσταλμένος του Τραμπ διαπραγματεύτηκε με τον Πούτιν για την Ουκρανία βασιζόμενος σε Ρωσίδα διερμηνέα του Κρεμλίνου
Έντονες αντιδράσεις και ποικίλα ερωτήματα προκαλεί η αποκάλυψη του αμερικανικού δικτύου NBC ότι ο.
Ρώμη: Θερμή υποδοχή στον Πάπα Λέοντα στην πρώτη του ιδιωτική επίσκεψη σε ναό
Ο Πάπας Λέων ΙΔ’ πραγματοποιίησε την πρώτη του, αιφνιδιαστική, επίσκεψη μετά την εκλογή του,.
Κίνα: Οι συνομιλίες με τις ΗΠΑ είναι «ένα σημαντικό βήμα» για την αποκλιμάκωση του εμπορικού πολέμου
Η Κίνα θεωρεί ότι οι πρώτες εμπορικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ που ξεκίνησαν σήμερα.
Πάπας Λέων 14ος: Το παρασκήνιο του ιστορικού Κονκλάβιου – Το φαβορί που προηγούνταν αλλά εγκατέλειψε και ο ασιατικός «εμφύλιος»
Ο Πάπας Λέων 14ος – ο πρώτος Αμερικανός Ποντίφικας στην ιστορία – έπιασε πολλούς.