Σε απεργία οι εργαζόμενοι της Alitalia-Ακυρώθηκαν 142 πτήσεις

IMG_7435_zps7e7d14faΤην ακύρωση 142 πτήσεών της αύριο Τρίτη ανακοίνωσε η ιταλική αεροπορική εταιρεία Alitalia, εξαιτίας των απεργιακών κινητοποιήσεων ορισμένων εργαζομένών της, που καταγγέλλουν την κατάργηση παροχών τους.

Σε δελτίο Τύπου προς τους πελάτες της εταιρείας, στο οποίο ζητάει συγγνώμη για την ταλαιπωρία των επιβατών, ο γενικός διευθυντής Κρέιμερ Μπολ χαρακτηρίζει την απεργία «ακατανόητη και άδικη».

Ο κ. Μπολ εξηγεί ότι η απεργία συνδέεται με την κατάργηση που αποφασίστηκε πρόσφατα «ενός προνομίου που απολάμβαναν οι κυβερνήτες και μέλη του προσωπικού» το οποίο τους επέτρεπε να «ταξιδεύουν δωρεάν από διαφορετικές πόλεις της Ιταλίας προκειμένου να μεταβούν ή να αποχωρήσουν από τις βάσεις της εταιρείας στη Ρώμη ή το Μιλάνο», μια απόφαση η οποία ελήφθη «με στόχο την εξοικονόμηση χρημάτων και σε συμμόρφωση με τις άλλες αεροπορικές εταιρείες της Ευρώπης και ολόκληρου του κόσμου».

Το συνδικάτο Fit-Cisl έκανε λόγο από την πλευρά του για μια «επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων», υπογραμμίζοντας ότι το προσωπικό της Alitalia είχε «πάντα επιδείξει μεγάλη υπευθυνότητα και υψηλό επαγγελματισμό, ιδίως τις δυσκολότερες στιγμές».

«Η απεργία, η πρώτη εδώ και πολλά χρόνια, γίνεται για λόγους που συνδέονται με τις συνθήκες διαβίωσης και εργασίας του προσωπικού που υπόκειται σε αποφάσεις, οποίες δεν έχουν προηγουμένως συζητηθεί», σημείωσε ο γενικός γραμματέας της συνδικαλιστικής ένωσης, Νίνο Κορτορίγιο.

Ο κ. Κορτορίγιο αναφέρθηκε σε αύξηση των ωρών εργασίας, σε διαδικασίες ατομικών απολύσεων εκτός των συλλογικών συμβάσεων, ή ακόμα και στην κατάργηση των μέσων που είχαν συμφωνηθεί στους εργαζόμενους για να μετακινούνται από την κατοικία τους ή των παροχών στο προσωπικό που αντιμετωπίζει ιδιαίτερες οικογενειακές και προσωπικές καταστάσεις.

Περίπου 20 πτήσεις αναμένεται να ακυρωθούν από μία άλλη ιταλική εταιρεία, τη Meridiana, τα δρομολόγια της οποίας έχουν παραλύσει λόγω των μαζικών αναρρωτικών αδειών που έχουν πάρει οι εργαζόμενοι μετά την υπογραφή, πριν από μία εβδομάδα, συμφωνίας για την άμεση κατάργηση 396 θέσεων εργασίας στο πλαίσιο συνεταιρισμού με την Qatar Airways.

 

Σχετικά Νέα