«Η ΛΑΕ είναι πλήρως αντίθετη με τον εκλογικό νόμο που κατέθεσε η κυβέρνηση»

110116185154_4817«Η απλή αναλογική δεν έχει ανάγκη από φραγμούς και όρια και μόνο ως ανόθευτη μπορεί να υπάρξει», σημειώνει σε γραπτή δήλωσή του ο γραμματέας του Πολιτικού Συμβουλίου της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, προσθέτοντας ότι «τους φραγμούς και τα όρια τα έχουν ανάγκη ο ΣΥΡΙΖΑ και οι μνημονιακοί συνεταίροι του για να καταδυναστεύουν τον ελληνικό λαό στο προτεκτοράτο, στο οποίο έχουν καταντήσει την πατρίδα μας», και τονίζει: «Η ΛΑΕ είναι πλήρως και ριζικά αντίθετη με τον εκλογικό νόμο που κατέθεσε η κυβέρνηση, όπως είναι, προφανώς, πλήρως αντίθετη με τον υπάρχοντα εκλογικό νόμο, με το “φεουδαρχικό” μπόνους των 50 εδρών, στο οποίο επιμένει η ΝΔ».
Συγκεκριμένα, η δήλωση του Παν. Λαφαζάνη έχει ως εξής:

«Κάθε κυβέρνηση που καταρρέει, επιχειρεί να βρει ματαίως σωσίβιο στην αλλαγή του εκλογικού νόμου.
Αυτό κάνει τώρα και ο Αλ. Τσίπρας με το εκλογομαγειρείο του.
Ο Αλ. Τσίπρας ανέσυρε την ξεχασμένη και καταχωνιασμένη στις αποθήκες των αχρήστων του κόμματός του, στις οποίες έχουν πεταχτεί όλες οι ριζοσπαστικές δεσμεύσεις του παλιού ΣΥΡΙΖΑ, απλή αναλογική, γιατί διαβλέπει, με ορίζοντα το φθινόπωρο, καταιγιστικές και ανατρεπτικές πολιτικές εξελίξεις.
Και ανέσυρε την απλή αναλογική μόνο και μόνο για να τη χρησιμοποιήσει παραμορφωμένη ως άλλοθι για τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης και την αλλαγή ατζέντας στην πολιτική ζωή και ως όχημα μιας πιθανής συμμετοχής του νεομνημονιακού ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση μετά και την εκλογική συντριβή του.
Η κυβερνητική πρόταση για τον εκλογικό νόμο δεν έχει σχέση με την απλή αναλογική, η οποία ή θα είναι ανόθευτη ή δεν μπορεί να αποκαλείται απλή αναλογική.
Η διατήρηση του “κόφτη” του 3%, ως όριο για την είσοδο ενός κόμματος στη Βουλή, δεν έχει καμία απολύτως σχέση με “εθνικούς” λόγους, πράγμα που το γνωρίζουν άριστα οι κυβερνώντες αλλά και όλη η κατεστημένη πολιτική τάξη.
Αντίθετα, η κυβέρνηση επιμένει στον “κόφτη” του 3%, μόνο και μόνο για να ανακόψει την παρουσία δυνάμεων στη Βουλή που μπορούν να αποκτήσουν δυναμική και να απειλήσουν το σύστημα και ως μια μεθόδευση για να κλέβονται, συχνά δεκάδες έδρες, από τα μικρότερα κόμματα, παραχαράσσοντας τη λαϊκή βούληση.
Εξαιτίας, άλλωστε, αυτού του “κόφτη” του 3%, η ΛΑΕ δεν βρίσκεται σήμερα στη Βουλή για ελάχιστες ψήφους, προς μεγάλη ανακούφιση του νεομνημονιακού ΣΥΡΙΖΑ και των μνημονιακών συνεταίρων του (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, κλπ), που όλοι από κοινού ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο και τώρα το ξεπούλημα του λιμανιού του Πειραιά.
Η ΛΑΕ, κόντρα στις στημένες δημοσκοπήσεις, που λένε, όπως ο Τσίπρας, εξίσου χοντρά και κατευθυνόμενα ψέμματα, θα μπει στη Βουλή και μάλιστα με μεγάλη δυναμική.
Επομένως, η αντίδρασή μας στο 3% δεν αφορά κομματικές μας επιδιώξεις, που θα ήταν, άλλωστε, και θεμιτές.
Αυτό που για μας έχει σημασία είναι να σταματήσει η κλοπή εδρών και η παραχάραξη της λαϊκής βούλησης, πράγματα που συνιστούν ακύρωση κάθε ίχνους δημοκρατίας.
Η απλή αναλογική δεν έχει ανάγκη από φραγμούς και όρια και μόνο ως ανόθευτη μπορεί να υπάρξει.
Τους φραγμούς και τα όρια τα έχουν ανάγκη ο ΣΥΡΙΖΑ και οι μνημονιακοί συνεταίροι του για να καταδυναστεύουν τον ελληνικό λαό στο προτεκτοράτο, στο οποίο έχουν καταντήσει την πατρίδα μας.
Η ΛΑΕ είναι πλήρως και ριζικά αντίθετη με τον εκλογικό νόμο που κατέθεσε η κυβέρνηση, όπως είναι, προφανώς, πλήρως αντίθετη με τον υπάρχοντα εκλογικό νόμο, με το “φεουδαρχικό” μπόνους των 50 εδρών, στο οποίο επιμένει η ΝΔ.
Η ΛΑΕ αγωνίζεται μέχρι τέλους για την καθιέρωση της απλής ανόθευτης αναλογικής ως πάγιου εκλογικού συστήματος της χώρας».

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα