Οι ερευνητές προτείνουν πέντε κοινές τροφές που οι περισσότεροι καταναλώνουμε συχνά και μειώνουν τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου.
Καρότα: Όπως το σπανάκι και το κέιλ, τα καρότα είναι πλούσια σε καροτενοειδή, μια ομάδα αντιοξειδωτικών που συμβάλλει στην πρόληψη του ορθοκολικού καρκίνου.
Δημητριακά: Το ψωμί, τα δημητριακά, το αλεύρι και τα ζυμαρικά ολικής αλέσεως περιέχουν φολικό οξύ, το οποίο απομακρύνει τον κίνδυνο γενετικών ανωμαλιών και μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου του εντέρου.
Ντομάτες: Οι μαγειρεμένες ντομάτες περιέχουν λυκοπένιο, το οποίο μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου του προστάτη.
Φυτικές ίνες: Τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες, όπως δημητριακά, όσπρια και κάποια λαχανικά, προστατεύουν από τον καρκίνο του εντέρου.
Σκόρδο: Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συστήνει την καθημερινή κατανάλωση μιας σκελίδας σκόρδου για την προστασία από τους καρκίνους του ορθού, του στομάχου και του στήθους.
Πηγή: medicalland.gr
Σχετικά Νέα
-
ΕΦΕΤ: Πώς να επιλέξετε με ασφάλεια τα σαρακοστιανά θαλασσινά εδέσματα
Χρήσιμες συμβουλές για την επιλογή των θαλασσινών εδεσμάτων για το τραπέζι της Καθαρής Δευτέρας.
-
Σε αυξημένη επιτήρηση η Πάτρα από τον ΕΟΔΥ για τυχόν εφαρμογή περαιτέρω μέτρων έναντι της μηνιγγίτιδας
Έχουμε αυξημένη επίπτωση, αυξημένο αριθμό κρουσμάτων μηνιγγίτιδας αυτή την περίοδο, σε σχέση με το.
-
Οι νευρολογικές παθήσεις επηρεάζουν το 43% του παγκόσμιου πληθυσμού
Η επιβάρυνση του παγκόσμιου πληθυσμού από τις νευρολογικές παθήσεις είναι πολύ μεγαλύτερη από ό,τι.
-
«Καμπανάκι» από τους επιστήμονες για την πανδημία του κορωνοϊού – «Μείωσε το μέσο προσδόκιμο ζωής παγκοσμίως»
Αποκαλυπτικά στοιχεία για τον κορονοϊό και για το πώς η πανδημία, που συγκλόνισε την ανθρωπότητα,.