Δημοσιεύθηκε στις: Πε, Απρ 21st, 2016

48ωρη απεργία στα ΜΜΕ

jiouoi48ωρη απεργία στα ΜΜΕ-Το indicator.gr συμμετέχει στην 48ωρη απεργία που προκήρυξαν τα σωματεία των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Η ΠΟΕΣΥ έχει κηρύξει απεργία στα έντυπα μέσα (εφημερίδες – περιοδικά) και στις ιστοσελίδες για την Πέμπτη και την Παρασκευή και στα ηλεκτρονικά μέσα (τηλεοράσεις και ραδιόφωνα) από Παρασκευή 6  το πρωί έως την ίδια ώρα της Κυριακής.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ:

Τα αιτήματά του κλάδου, όπως περιγράφονται στην σχετική ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών  είναι τα εξής:

  • διατήρηση του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ ως ανεξάρτητου, ενιαίου και αυτοτελούς Ταμείου στα ΜΜΕ με ένταξη στην ασφάλισή του όλων των κατηγοριών εργαζομένων στα Μέσα Ενημέρωσης.
  • διασφάλιση του αγγελιοσήμου, με επέκτασή του στα διαδικτυακά ΜΜΕ, ως πόρου χρηματοδότησης των Ταμείων μας κύριας και επικουρικής ασφάλισης.

Η ΠΟΕΣΥ τονίζει ότι «με τον απεργιακό αγώνα μας εκτός από τη σύναψη Συλλογικών Συμβάσεων, την αντιμετώπιση της ανεργίας, της ανασφάλιστης ή και απλήρωτης εργασίας, απεργούμε γιατί για μας είναι αδιαπραγμάτευτη η αυτονομία και η αυτοτέλεια των ασφαλιστικών Ταμείων των εργαζομένων στα ΜΜΕ και των πόρων τους, που αποτελούν εργοδοτική εισφορά και υποκαθιστούν στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, αλλά και στα επικουρικά ταμεία του κλάδου, τη συμμετοχή του κράτους στην τριμερή χρηματοδότηση της κοινωνικής ασφάλισης».

Πώς απεργούν έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ

Tο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ κήρυξε ομόφωνα τις 48ωρες απεργίες από τις 06.00 της Πέμπτης 20 Απριλίου, μέχρι τις 06.00 της Κυριακής 24 Απριλίου ως εξής:

  • στα έντυπα (εφημερίδες, περιοδικά) και διαδικτυακά ΜΜΕ, καθώς και στη  ΓΓΕΕ, ΓΓΜΕ, το ΑΠΕ-ΜΠΕ και τα γραφεία Τύπου, από τις 06.00 το πρωί της Πέμπτης 21/4/2016 μέχρι τις 06.00 το πρωί του Σαββάτου 23/4.
  • σε όλα τα ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, από τις 06.00 το πρωί της Παρασκευής 22/4 έως τις 06.00 το πρωί της Κυριακής 24/4.

Το απεργιακό δελτίο του 105,5 σε ραδιόφωνο και διαδίκτυο

Στο διαδίκτυο αποφασίστηκε η μετάδοση 15λεπτου απεργιακού δελτίου την Παρασκευή 22 Απριλίου στις 13.15, από τα ειδησεογραφικά sites και τις ηλεκτρονικές εκδόσεις των εφημερίδων (πολιτικών, οικονομικών και αθλητικών), όπως και από το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων για ροή ειδήσεων σε αυτό το 15λεπτο.

Η κάλυψη των θεμάτων, η μετάδοση και οι αναρτήσεις θα γίνουν σε αυτά τα απεργιακά δελτία μόνο από το απολύτως απαραίτητο συντακτικό και τεχνικό προσωπικό ασφαλείας και από τους συναδέλφους, που καλύπτουν τα εργατικά θέματα.

 

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo