Η Ζ. Κωνσταντοπούλου ξεκίνησε από το Βερολίνο το «άνοιγμα» στην ευρωπαϊκή Αριστερά

kyiuΙκανοποιημένη από τις συναντήσεις και τις επαφές της στο Βερολίνο, το οποίο επισκέφθηκε (3 ως 5 Ιουνίου) προσκεκλημένη του Ιδρύματος Rosa Luxemburg και της ελληνικής κοινότητας, επέστρεψε Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, στην εκδήλωση της ελληνικής κοινότητας, συζήτησε με εκπροσώπους όλων των γενεών των Ελλήνων μεταναστών, ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τους μίλησε για την Πλεύση Ελευθερίας, ως «φορέα απελευθέρωσης του λαού και της χώρας από τον ζυγό των Μνημονίων».

Συνάντησε, επίσης, εκπροσώπους γερμανικών συνδικάτων αλλά και ακτιβιστές κατά των ιδιωτικοποιήσεων και υπέρ της διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών.

Μιλώντας στο τριήμερο συνέδριο του Ιδρύματος Rosa Luxemburg με τίτλο “Τι είναι αριστερό στην Ευρώπη;”, η Ζωή Κωνσταντοπούλου αναφέρθηκε στην πανευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Plan B, αλλά και στα πεπραγμένα της κυβέρνησης Τσίπρα, χαρακτηρίζοντάς την «νεοφιλελεύθερη, την οποία η Ευρωπαϊκή Αριστερά δεν πρέπει να καλύπτει πολιτικά».

Την Κυριακή, με μαγνητοσκοπημένο μήνυμά της, που μεταδόθηκε στη μεγάλη συγκέντρωση στο Παρίσι για την υποστήριξη της υποψηφιότητας του Ζαν Λικ Μελανσόν για την προεδρία της Γαλλίας, δήλωνε την πολιτική της στήριξη στην υποψηφιότητα του Μελανσόν και τον ευχαριστούσε για όσα έχει κάνει για την Ελλάδα και, ιδιαιτέρως, για τη σθεναρή υπεράσπιση του ΟΧΙ του δημοψηφίσματος και των κυριαρχικών δικαιωμάτων του ελληνικού λαού.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα