Δημοσιεύθηκε στις: Κυ, Ιούν 5th, 2016

Νεκροί 27 μαχητές του PKK από τουρκικούς βομβαρδισμούς

unnamedΑκάθεκτες συνεχίζουν να πλήττουν κουρδικούς στόχους του PKK τόσο στο Βόρειο Ιράκ όσο και στις νοτιοανατολικές περιοχές της Τουρκίας, οι τουρκικές αεροπορικές δυνάμεις, με τον απολογισμό των χθεσινών επιχειρήσεων να φέρει 27 Κούρδους μαχητές νεκρούς κοντά στα σύνορα με το Ιράκ και το Ιράν, σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές στην Κωνσταντινούπολη.

Οι χθεσινές αεροπορικές επιδρομές των τουρκικών μαχητικών αεροσκαφώνκατέστρεψαν θέσεις μάχης και καταφύγια σε σπηλιές τα οποία χρησιμοποιούσαν οι μαχητές του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK) στην περιοχή Γκάρα του Βορείου Ιράκ, αλλά και στην πεδιάδα της επαρχίας του Ντιγιαρμπακίρ, ανέφερε η στρατιωτική ανακοίνωση.

Δεν έγινε γνωστός ο αριθμός των θυμάτων από τους βομβαρδισμούς, ενώ το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, αναφέρει ότι σκοτώθηκαν μικρές ομάδες ανταρτών, επικαλούμενο στρατιωτικές πηγές.

Σε ξεχωριστές μάχες επτά αντάρτες του PKK σκοτώθηκαν χθες σε συγκρούσεις στο Σεμντινλί κοντά στα σύνορα με το Ιράκ και το Ιράν, ενώ από τις τουρκικές αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποιήθηκαν στην ίδια περιοχή την Παρασκευή, σκοτώθηκαν 20 μαχητές του PKK.

Οι χθεσινές επιχειρήσεις στο Ντιγιαρμπακίρ πραγματοποιήθηκαν μετά την επιβολή στρατιωτικού νόμου για ένα 24ωρο, ενώ οι περιορισμοί άρθηκαν σήμερα το πρωί, μετά την ολοκλήρωση των επιχειρήσεων.

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo