Το φάντασμα της εξέγερσης ξαναγύρισε στα προάστια του Παρισιού μετά τον βιασμό 22χρονου από αστυνομικούς(Βίντεο)

Το φάντασμα της εξέγερσης φαίνεται να πλανιέται πάνω από τα προάστια  του Παρισιού μετά τον βιασμό 22χρονου από αστυνομικούς,οι στάχτες καμένων αυτοκινήτων, ξεπροβάλει το φάντασμα μιας Ευρώπης άγνωστης-Και μιας εξίσου άγνωστης Γαλλίας που φροντίζει να κρατά καλά κρυμμένα τα εκατομμύρια των «δεύτερης διαλογής» πολιτών της με την αστυνομική βία.

Χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο Μπομπινί, που βρίσκεται κοντά στο Ολνέ σου Μπουά, και φώναζαν «δικαιοσύνη για τον Τεό». Ο 22χρονος χρειάστηκε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση αφού τραυματίστηκε σοβαρά στην πρωκτική περιοχή. Ένας αστυνομικός κατηγορείται για βιασμό και ακόμα τρεις για άσκοπη χρήση βίας. Και οι τέσσερις έχουν απομακρυνθεί από τα καθήκοντά τους.

«Η αστυνομία βιάζει», «Η αστυνομία σκοτώνει αθώους», είναι μερικά μόνο από τα συνθήματα που είχαν γράψει οι διαδηλωτές στα πλακάτ τους,ενώ πολλοί εξαγριωμένοι πολίτες πυρπόλησαν οχήματα της αστυνομίας ,οι κατασταλτικές δυνάμεις προχώρησαν σε χρήση χημικών προκειμένου να διαλύσουν το πλήθος.

«Τα παιδιά μας είναι Γάλλοι», φώναξε μία γυναίκα, η οποία φορούσε παραδοσιακή αφρικανική φορεσιά κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης και προσέθεσε ότι «είναι ντροπή να βλέπει κανείς τι συμβαίνει σήμερα στον τόπο των δικαιωμάτων του ανθρώπου». Τα συνθήματα των διαδηλωτών θύμιζαν ακόμα την υπόθεση των δύο νέων που σκοτώθηκαν από ηλεκτροπληξία μέσα σε ένα εργοστάσιο ηλεκτρισμού κατά τη διάρκεια αστυνομικής καταδίωξης, κάτι που αποτέλεσε την αιτία για τα βίαια επεισόδια που ξέσπασαν στα υποβαθμισμένα γαλλικά προάστια το 2005.

Στην Τουλούζη, αντίστοιχη διαδήλωση 250 ατόμων πραγματοποίηθηκε σε ήρεμη ατμόσφαιρα, σύμφωνα με την αστυνομία και τους διοργανωτές. Σε αντίστοιχο κλίμα πραγματοποιήθηκε και η διαδήλωση στη Ναντ, στην οποία συμμετείχαν περίπου 300 άτομα. Στην Μασσαλία, τέσσερα άτομα συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια πορείας διαμαρτυρίας.

 

 

#Bobigny: continúan manifestaciones y disturbios contra la brutalidad policial en norte #Paris #Francia #justicepourtheo pic.twitter.com/ivKZqEUcxx

Σχετικά Νέα