400 με 800 τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους έχουν απομείνει στη Ράκκα

Περίπου 400 με 800 τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους έχουν απομείνει στην συριακή πόλη Ράκα και περισσότερο από το 75% της πόλης έχει εκκαθαριστεί από τους τελευταίους θύλακες του ΙΚ, δήλωσε ο εκπρόσωπος του διεθνούς συνασπισμού δυνάμεων, που υπό την ηγεσία των ΗΠΑ επιχειρεί στη Συρία και το Ιράκ, συνταγματάρχης Ράιαν Ντίλον.

 

Φωτ.: Στρατιώτες του διεθνούς συνασπισμού στα ερείπια της Ράκκα

«Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας, 400 με 800 μαχητές του ΙΚ παραμένουν στην Ράκα και μιλάμε για τέσσερα τετραγωνικά χιλιόµετρα», τόνισε ο Ντίλον στους δημοσιογράφους.

Πρόσθεσε ότι τουλάχιστον το 75% της πόλης έχει ελευθερωθεί από τους τζιχαντιστές, έπειτα από σημαντική πρόοδο που σημείωσαν οι δυνάμεις του συνασπισμού την περασμένη εβδομάδα.

Εντούτοις, επισήμανε ότι η πλειοψηφία των τζιχαντιστών που παραμένουν στην πόλη είναι «ξένοι και σκληροπυρηνικοί μαχητές που θα συνεχίσουν να πολεμούν μέχρι θανάτου».

Οι τζιχαντιστές έχουν περιχαρακωθεί σε πολυώροφα κτίρια στην πόλη και εξακολουθούν να ελέγχουν το στάδιο και το συγκρότημα του κρατικού νοσοκομείου, το οποίο έχουν μετατρέψει σε αρχηγείο τους, πρόσθεσε ο Ντίλον.

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικά Νέα