Αποφυλακίστηκε η Σαναά Ταλέμπ

jhuiΕλεύθερη είναι από χθες η 33χρονη Μαροκινή κρατούμενη στο Ελληνικό, Σαναά Ταλέμπ.Η Σάναα αφέθηκε ελεύθερη μέχρι να εξεταστεί το αίτημα ασύλου που έχει υποβάλει.

Η Σαναά Ταλέμπ ήταν κρατούμενη περίπου έναν χρόνο στο κρατητήριο του Ελληνικού,και συγκεκριμένα από τις 4 Απριλίου του 2015, ημέρα κατά την οποία συνελήφθη από την Ελληνική Αστυνομία καθώς εργαζόταν -ως φτηνό και απροστάτευτο εργατικό δυναμικό- σε μαγαζί του κέντρου της Αθήνας χωρίς χαρτιά.

Στις 4 Οκτωβρίου 2015 εκδίδεται τρίμηνη παράταση της κράτησής της με απόφαση του διευθυντή τμήματος Αλλοδαπών Αττικής.Λίγες μέρες αργότερα ξεκινά αποχή από το συσσίτιο. Τις διαμαρτυρίες της ακολούθησε προφορική διαβεβαίωση υπαλλήλων στο Ελληνικό ότι θα αφεθεί τελικά ελεύθερη, αφού έχει παρέλθει το εξάμηνο της κράτησης.

Αντ’ αυτού, την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου οδηγήθηκε στο Τμήμα Αλλοδαπών στην Πέτρου Ράλλη και στη συνέχεια επιχειρήθηκε χωρίς επιτυχία η απέλασή της.

Όπως είχε δηλώσει η ίδια , την έβαλαν σε ένα υπηρεσιακό αυτοκίνητο και κατευθύνθηκαν προς το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.Εκεί επιχείρησαν να την πείσουν να υπογράψει, παρά τη θέλησή της, την οικειοθελή αποχώρησή της από την Ελλάδα.

Σύμφωνα με καταγγελίες της ίδιας, οι αστυνομικοί αναγκάστηκαν λόγω της αντίδρασής της, τελευταία στιγμή, να τη γυρίσουν πίσω στο κέντρο κράτησης στο Ελληνικό, όπου οι συγκρατούμενές της είδαν μια γυναίκα και αίματα και σκισμένα ρούχα.

«Οι μελανιές και οι εκδορές από την αστυνομική βία παρέμεναν ακόμη εμφανείς στο σώμα της, όταν τη συνάντησα πριν από λίγες μέρες σε ένα δικαστήριο των Αθηνών» έγραψε η Σλοβένα δημοσιογράφος Katja Lihtenvalner, σύμφωνα με την οποία ήταν ο πιλότος της πτήσης που απέτρεψε την απέλασή της λέγοντας:«Τι θα πουν οι τουρίστες αν δουν μια γυναίκα με σκισμένα ρούχα γεμάτη αίματα να ταξιδεύει ανάμεσά τους;»

Η Σαναά Ταλέμπ κατηγορήθηκε για απείθεια και φθορά ξένης περιουσίας.Στις 31/5 δικάζεται επειδή αντιστάθηκε στην προσπάθεια βίαιής απέλασής της.

Στο κέντρο κράτησης ελληνικού παραμένουν κρατούμενες περισσότερες  από 50 γυναίκες μετανάστριες σε άθλιες συνθήκες.

Πληροφορίες από:Αλληλεγγύη κρατουμένων στα Νότια,efsyn.gr

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα