Δημοσιεύθηκε στις: Τε, Απρ 27th, 2016

Υφ.Οικονομικών της Γερμανίας:«Έχω τη βεβαιότητα ότι θα καταλήξουμε σε μια συμφωνία»

European and German flag

«Προφανώς χρειάζεται πάντα να δοθεί και να κριθεί μια μάχη όταν πρόκειται για την Ελλάδα», είπε ο υφυπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Γενς Σπαν, ερωτηθείς για την αξιολόγηση και την πορεία των διαπραγματεύσεων.

«Αλλά έχω τη βεβαιότητα ότι θα καταλήξουμε σε μια συμφωνία», συμπλήρωσε ο κ. Σπαν, όπως αναφέρει το Bloomberg.

Στη συνέχεια, ο υφυπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, συνδέοντας το προσφυγικό ζήτημα στην Ελλάδα με το κλείσιμο της αξιολόγησης σημείωσε χαρακτηριστικά:«Πάνω από 1 εκατομμύριο μετανάστες έχουν μπει στην Ευρωπαϊκή Ένωση από το 2015, στη σοβαρότερη κρίση προσφύγων μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο η οποία περιπλέκει τις διαπραγματεύσεις με την Αθήνα για την οικονομική βοήθεια».

«Με την Ελλάδα να αποτελεί το σημαντικότερο σημείο διέλευσης των μεταναστών και τη Γερμανία τον τελικό προορισμό επιλογής των περισσότερων εξ αυτών, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας,  Αλέξης Τσίπρας, και η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ μοιράζονται κοινές αιτίες ανησυχίας στο εσωτερικό αντίστοιχα και αντιμετωπίζουν παρόμοιες διεθνείς πιέσεις, γεγονός που ενδέχεται να καταστήσει λιγότερο πιθανή την επανάληψη μιας κρίσης, όπως αυτή που είχε σημειωθεί πέρυσι όσον αφορά το πρόγραμμα στήριξης», προσέθεσε ο κ. Σπαν, όπως αναφέρει το δημοσίευμα του αμερικανικού δικτύου.

 

Πηγή: AΠΕ – ΜΠΕ

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo