Ντράγκι:Η Ελλάδα έχει εφαρμόσει πολλές μεταρρυθμίσεις τους τελευταίους μήνες

tygtygyu
Ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, σε συνέντευξή του στη Bild ανάφερε πως η Eλλάδα έχει εφαρμόσει πολλές μεταρρυθμίσεις τους τελευταίους μήνες, όμως “είναι ξεκάθαρο, ότι η τελευταία χρονιά ήταν ένα οικονομικό πισωγύρισμα για την Ελλάδα. Τώρα όλοι γνωρίζουν πως δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη χωρίς μεταρρυθμίσεις. Και αυτό που χρειάζονται πάνω από όλα η χώρα και οι πολίτες της είναι ανάπτυξη. Η Ελλάδα έχει εφαρμόσει πολλές μεταρρυθμίσεις τους τελευταίους μήνες και είναι προσηλωμένη σε ένα μεταρρυθμιστικό μονοπάτι”.

Ο ίδιος υποστήριξε ακόμα πως τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα δεν οφείλονται στο ευρώ, τονίζοντας πως η χώρα θα έπρεπε σε κάθε περίπτωση να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις.

“Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα έχουν λίγη σχέση με το ευρώ. Σε κάθε περίπτωση θα έπρεπε να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις. Στην ευρωζώνη, η Ελλάδα μπορεί να το κάνει αυτό με την στήριξη των εταίρων της” ανέφερε, προσθέτοντας ότι η ΕΚΤ δεν αποφασίζει ποιος ανήκει και ποιος δεν ανήκει στην ευρωζώνη. “Αυτό είναι θέμα των κρατών μελών”, επισήμανε.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα