Ομπάμα-Μέρκελ στηρίζουν θερμά τη συμφωνία TTIP

ImageHandler

Η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ και ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα υποστήριξαν σήμερα την υλοποίηση της συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου μεταξύ των ΗΠΑ και της ΕΕ, τονίζοντας ότι «θα ενισχύσει την οικονομική ανάπτυξη» στις δύο πλευρές του Ατλαντικού.

Ομπάμα και Μέρκελ αναμένεται να συζητήσουν για τη Υπερατλαντική Συμφωνία Ελεύθερου Εμπορίου και Επενδύσεων (TTIP) κατά την επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου στην εμπορική έκθεση που πραγματοποιείται στο Αννόβερο, τη Δευτέρα.

Η συνάντηση αυτή, θα πραγματοποιηθεί καθώς η πολιτική υποστήριξη στην υλοποίηση της TTIP έχει μειωθεί τόσο στη Γερμανία, όσο και στις ΗΠΑ, όπου διεξάγονται οι προκριματικοί κύκλοι για την επιλογή των προεδρικών υποψηφίων των Ρεπουμπλικάνων και των Δημοκρατικών, για τις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 8 Νοεμβρίου.

“Η TTIP είναι μία από τις καλύτερες συμφωνίες για την ενίσχυση της οικονομικής ανάπτυξης και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας,” τόνισε ο Ομπάμα σε συνέντευξή του, στη γερμανική εφημερίδα “Bild.”

Από την πλευρά της, η Γερμανίδα καγκελάριος στην εβδομαδιαία διαδικτυακή ραδιοφωνική συνέντευξή της, δήλωσε ότι η ολοκλήρωση και η εφαρμογή της συμφωνίας εξυπηρετεί το αμοιβαίο συμφέρον των δύο πλευρών.

Οι ΗΠΑ, αποτελούν τον πιο σημαντικό εμπορικό εταίρο της Γερμανίας. Οι υποστηρικτές της συμφωνίας πιστεύουν ότι θα ενισχύσει τη διμερή οικονομική ανάπτυξη, ενώ οι επικριτές της, τονίζουν ότι θα υποβαθμίσει τα δικαιώματα των καταναλωτών, αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα