Δημοσιεύθηκε στις: Πα, Απρ 15th, 2016

Μάρδας: Δεν οφείλεται στα capital controls το κλείσιμο της Ηλεκτρονικής

iuhnoiuΣυναλλαγές της Ηλεκτρονικής έδωσε στη δημοσιότητα μέσω ανάρτησής του στο Facebook ο Δημήτρης Μάρδας. Με αυτές προσπαθεί να δείξει ότι το πρόβλημα της εταιρείας δεν ήταν η επιβολή κεφαλαιακών ελέγχων δεδομένου ότι τα αιτήματα που υπέβαλε ικανοποιήθηκαν.

Στην ανάρτησή του αναφέρει:

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ @Capital controls

Κάποιοι, χωρίς να διαβάσουν τη δικαστική απόφαση, επέρριψαν το κλείσιμο της εταιρίας στα capital controls. Ας δούμε λοιπόν τι εμπόδια προκάλεσαν οι κεφαλαικοί περιορισμοί στις εισαγωγές της εταιρίας και αν πράγματι προκάλεσαν κάτι. Η εταιρία καταθέτει για έγκριση τα ακόλουθα αιτήματα για εισαγωγές (δηλ. εξαγωγή ευρώ), που γίνονται ΟΛΑ αποδεκτά.

28/7/15 αίτημα για 208 χιλ ευρώ ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ

31/8/15 αίτημα για 46 χιλ. ευρώ ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ

2/9/15 αίτημα για 66 χιλ. ευρώ ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ

5/10 αίτημα για 36 χιλ. ευρώ ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ

19/1/16 αίτημα για 8,8 χιλ ευρώ ΕΚΡΙΘΗΚΕ

Δεν υπάρχει άλλο αίτημα εκτός από τα παραπάνω για εξαγωγή ευρώ που να έχει απορριφθεί.

Πάντοτε τονίζαμε ότι τα capital controls είναι μια δυσάρεστη κατάσταση και αποτελεί μια εκτροπή των κανόνων της αγοράς. Αυτό δε σημαίνει όμως ότι για κάθε λουκέτο ευθύνονται τα capital controls. Αν τέλος δούμε σήμερα τις επιπτώσεις τους στις εισαγωγικές εταιρίες, τότε εύλογα συνάγεται ότι οι τελευταίες δεν αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα από τους εναπομείναντες περιορισμούς.

Ο όρος ‘ιδιαίτερα’ δεν οδηγεί στο αυθαίρετο συμπέρασμα ότι οι εταιρίες δεν αντιμετωπίζουν (κανένα) πρόβλημα. Όταν όμως ο όρος ‘ιδιαίτερα’ αφαιρείται από τις όποιες δηλώσεις, για άγνωστους λόγους, τότε εύλογα οδηγούμαστε σε λάθος συμπεράσματα. Διαβάστε τη δικαστική απόφαση που εξηγεί το κλείσιμο της εταιρίας.

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo