Site icon The Indicator

Σήμερα το τελικό ξεκαθάρισμα λογαριασμών – Μυρίζει μπαρούτι η Βουλή (LIVE)

Σήμερα έρχεται το τελικό ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς αναμένεται να διεξαχθεί σφοδρή σύγκρουση στη Βουλή με φόντο το Σκοπιανό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση φαίνεται ότι θα ανασύρει από το χρονοντούλαπο περίπου τριάντα απόρρητα έγγραφα της ελληνικής διπλωματίας, το περιεχόμενο των οποίων αφορά διαπραγματεύσεις προηγούμενων κυβερνήσεων για το ονοματολογικό της γειτονικής χώρας, βάζοντας έτσι “φωτιά” στο  σπίτι των κομμάτων που κυβέρνησαν τα προηγούμενα χρόνια.

Το Μαξίμου θέλει να στριμώξει την αξιωματική αντιπολίτευση και να αποδείξει στον ελληνικό λαό ότι η συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ είναι πολύ καλύτερη από αυτήν που διαπραγματεύονταν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, οι οποίες είχαν παραχωρήσει στους γείτονες όνομα και άλλα σημαντικά στοιχεία. Κατά το πρωθυπουργικό επιτελείο, η πρόταση δυσπιστίας παρουσιάζεται σαν η ύστατη προσπάθεια από την πλευρά της Ν.Δ. να πέσει η κυβέρνηση πριν η χώρα επανέλθει στη κανονικότητα βγαίνοντας από τα μνημόνια, κάτι που αναμένεται να υπογραμμίσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, επαναλαμβάνοντας την επιχειρηματολογία του ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν επιθυμεί την ολοκλήρωση της μνημονιακής πορείας.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Τσίπρας θα προχωρήσει σε αποτίμηση των όσων έχει κάνει η κυβέρνηση και θα υπερασπισθεί τις επιλογές που έγιναν στο μέτωπο της οικονομίας.

Στο γαλάζιο στρατόπεδο έχουν γνώση όσων θα θελήσει να ρίξει στο τραπέζι ο πρωθυπουργός και ο κ. Κοτζιάς κι ετοιμάζουν την αντεπίθεσή τους, θυμίζοντας στον ελληνικό λαό ότι στελέχη, βουλευτές, υπουργοί, ακόμη και ο κ. Τσίπρας, είχαν χαρακτηρίσει Μακεδονία την ΠΓΔΜ πολύ πριν ανοίξει το θέμα του ονοματολογικού. Στην τακτική της η  ΝΔ “κλειδώνει” στο στόχαστρο και τον Πάνο Καμμένο, ετοιμάζοντας σφοδρή επίθεση.

Τα «μαγειρέματα» με στόχο τις πολιτικές εξελίξεις

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται σύμφωνα με πληροφορίες “μαγειρέματα”, με στόχο να επιταχυνθούν πολιτικές εξελίξεις με αφορμή το Σκοπιανό.

Τα τελευταία εικοσιτετράωρα φουντώνουν τα σενάρια, για την “δυνατή” παρουσία του Αντώνη Σαμαρά στην σημερινή συζήτηση με αφορμή την πρόταση μομφής που κατέθεσε η ΝΔ, στην οποία και θα ζητήσει την παραίτηση του Προκόπη Παυλόπουλου, προκειμένου να επιχειρήσει να δρομολογήσει πολιτικές εξελίξεις και να μην προλάβει να υπογραφεί η συμφωνία.

Άλλωστε, η επίθεση που εξαπέλυσε τις περασμένες μέρες, μιλώντας για ανιστόρητη σύμπλευση Αλέξη Τσίπρα και Προκόπη Παυλόπουλου, επιβεβαιώνουν τα σενάρια για δρομολόγηση εξελίξεων με “όχημα” τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Όπως αναφέρουν καλά ενημερωμένες πηγές στο indicator.gr στο “παιχνίδι’” φαίνεται να έχει μπει για τα καλά και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς με την επίσκεψή του στο Προεδρικό Μέγαρο στις αρχές τις εβδομάδας, επιχείρησε την εκκίνηση του συγκεκριμένου σχεδίου, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να του υπενθυμίζει εύσχημα πως υπάρχει και Σύνταγμα, απορρίπτοντας τα σχετικά σενάρια.

Πραγματικός στόχος δεν είναι άλλος από τον ίδιο τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα, όπως αναφέρουν,προκειμένου, αφού εξωθηθεί σε παραίτηση ο Προκόπης Παυλόπουλοε να εκπέσει από την πρωθυπουργία ο πρώτος, αφού η πρόταση μομφής είναι γνωστό στο γαλάζιο στρατόπεδο πως αποτελεί εν δυνάμει κίνδυνο και για την ίδια τη ΝΔ, δεδομένου ότι θεωρείται βέβαιο ότι όχι μόνο δεν θα οδηγήσει σε πτώση της κυβέρνησης αλλά πιθανόν η διαδικασία να τη βγάλει πέρα από συσπειρωμένη ακόμα και ενισχυμένη.

Ενδιαφέρον πάντως προκαλεί και η επιχείρηση εμπλοκής του Κώστα Καραμανλή, με δημοσιεύματα να αναφέρουν τις προηγούμενες μέρες επικείμενη παρέμβαση του, με δήλωσή του κατά της συμφωνίας, την οποία πέτυχε η κυβέρνηση.

Πηγές πάντως, δε φαίνεται μέχρι στιγμής να επιβεβαιώνουν την πρόθεση του πρώην πρωθυπουργού να βγει με δήλωσή του ενάντια στη συμφωνία, ενώ η καραμανλική πτέρυγα φαίνεται πως είναι έτσι κι αλλιώς κάθετα αρνητική σε μια ενδεχόμενη τοποθέτηση, που θα έδινε “πόντους” στα σχέδια του Αντώνη Σαμαρά.

Exit mobile version