Δημοσιεύθηκε στις: Τρ, Απρ 5th, 2016

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα-Μπάιντεν

baiden_0

Στην τήρηση από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης των δεσμεύσεών της για την διευθέτηση της ελληνικής κρίσης χρέους, στάθηκε Αμερικανός αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν, κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον Αλέξη Τσίπρα, όπως αναφέρει ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος.

« Ο αντιπρόεδρος… υπογράμμισε την ανάγκη η Ευρώπη να εκπληρώσει την δέσμευση της να καταστήσει βιώσιμο το χρέος της Ελλάδας μέσω ελάφρυνσης χρέους», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Όπως τονίζεται, ο Μπάιντεν και ο Τσίπρας συμφώνησαν στην ανάγκη να συνεχιστεί η πρόοδος στην εφαρμογή των οικονομικών μεταρρυθμίσεωντης Ελλάδας.

Οι δύο ηγέτες επίσης τόνισαν πως έχει σημασία η Ελλάδα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και οι Ευρωπαϊκοί θεσμοί να εργαστούν εποικοδομητικά «για να ολοκληρώσουν έγκαιρα την πρώτη αξιολόγηση προγράμματος οικονομικών μεταρρυθμίσεων της Ελλάδας».

Παράλληλα οι δύο ηγέτες συμφώνησαν στις περαιτέρω προσπάθειεςπροώθησης για την επίλυση της προσφυγικής κρίσης που βρίσκεται αντιμέτωπη η Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να συνεχίσουν να συνεργάζονται στενά για να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις που εγείρει η ευρωπαϊκή προσφυγική κρίση, καθώς η Ελλάδα ξεκινά σήμερα την εφαρμογή της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας», υπογραμμίζεται.

Ο Μπάιντεν και ο Τσίπρας συζήτησαν το θέμα των προσφύγων και μεταναστών που φθάνουν στην Ευρώπη, όπως και τις ενέργειες που θααναληφθούν βάσει της συμφωνίας που υπέγραψαν η Τουρκία και ηΕυρωπαϊκή Ένωση τον προηγούμενο μήνα.

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo