Δημοσιεύθηκε στις: Σα, Απρ 2nd, 2016

Παπαδημούλης:Οι αποκαλύψεις του Wikileaks επιβάλλουν τη γρήγορη ολοκλήρωση της αξιολόγησης

papΜία επιπλέον διάσταση στην κυβερνητική αντεπίθεση μετά τις αποκαλύψεις του Wikileaks για τη βόμβα ΔΝΤ στη διαπραγμάτευση δίνει μιλώντας στο News247 ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, με τον οποίο σύμφωνα με πληροφορίες από το Μαξίμου επικοινώνησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και του ζήτησε να προβεί σε ενέργειες σε επίπεδο ευρωκοινοβουλίου.

AdTech Ad

“Οι αποκαλύψεις του Wikileaks για τα παρασκηνιακά σχέδια και τις απειλές του διδύμου Τόμσεν- Βελκουλέσκου εναντίον όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και της Κομισιόν και της γερμανικής κυβέρνησης επιβάλλουν την γρήγορη ολοκλήρωση της αξιολόγησης με βάση το χρονοδιάγραμμα αλλά και το πλαίσιο που συμφωνήθηκε ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση την Κομισιόν, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το ESM στην προχθεσινή τηλεδιάσκεψη του Euroworking Group”, σημειώνει στη δήλωση του στο News247 ο κ.Παπαδημούλης.

Προκύπτει συνεπώς ότι η εμπλοκή αφορά τη διαπραγμάτευση μεταξύ των θεσμών για το χρέος, καθώς ήδη έχουν συμφωνηθεί δημοσιονομικά μέτρα 5,4 δισ για την επόμενη τριετία. Φαίνεται δηλαδή πως στόχος του Ταμείου είναι να πιέσει όσους όπως ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επιθυμούν την παραμονή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα, να επανεξετάσουν τη στάση τους και όσον αφορά στο χρέος. Σημειωτέον πως όσο λιγότερο αυστηρά είναι τα μέτρα δημοσιονομικού χαρακτήρα και οι παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό, τόσο πιο ουσιαστική θα πρέπει να είναι η ελάφρυνση του χρέους.

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo