ΛΑΕ:Η κυβέρνηση έχει ήδη συμφωνήσει με το κουαρτέτο και προωθεί νέα φορολεηλασία

jzdhijΣυνεδρίασε η Πολιτική Γραμματεία της ΛΑΕ και συζήτησε για το προωθούμενο, από την κυβέρνηση και το κουαρτέτο, νέο, εφαρμοστικό του 3ου μνημονίου, αντιλαϊκό πακέτο μέτρων, καθώς και για το προσφυγικό.
Η Π.Γ. της ΛΑΕ εκτίμησε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, υποχωρώντας συνεχώς στις απαιτήσεις του κουαρτέτου των υπαλλήλων των ΕΕ – ΔΝΤ, έχει ήδη συμφωνήσει και θα προωθήσει, ακόμα και μέσα στη Μεγάλη Βδομάδα για να μειώσει τις κοινωνικές αντιδράσεις, πολύ χειρότερες, από τις αρχικές αντικοινωνικές προτάσεις της.
Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση συμφώνησε και θα προωθήσει ακόμα μικρότερη εθνική σύνταξη, κυριολεκτικά πείνας, δραστικές περικοπές 20% – 30% στις νέες συνάξεις, αλλά και – με διάφορους τρόπους – στις καταβαλλόμενες κύριες συντάξεις, μειώσεις μέχρι 40% στις επικουρικές, τις εφάπαξ παροχές και τα μερίσματα του Μετοχικού Ταμείου δημοσίων υπαλλήλων, καθώς και τη μετατροπή του δημόσιου, καθολικού, αναδιανεμητικού χαραχτήρα της Κοινωνικής Ασφάλισης σε κεφαλαιοποιητικό – ατομικό.
Η κυβέρνηση, επίσης, έχει ήδη συμφωνήσει με το κουαρτέτο και προωθεί νέα φορολεηλασία μισθών, συντάξεων και συνολικά των λαϊκών εισοδημάτων, εξόντωση του επαγγελματικού κόσμου και της μικρομεσαίας αγροτιάς και ολοκληρωτικό ξεπούλημα της εναπομείνασας δημόσιας περιουσίας, μέσω του νέου υπέρ – Ταμείου, ενώ βρίσκεται λίγο πριν την οριστική συμφωνία για την εκχώρηση όλων, σχεδόν, των κόκκινων στεγαστικών δανείων και των κόκκινων δανείων μικρομεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων σε κερδοσκοπικά κεφάλαια.
Η Π.Γ. της ΛΑΕ εκτίμησε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και όλο το μνημονιακό μπλοκ πολιτικών δυνάμεων έχουν εγκληματικές πολιτικές ευθύνες, γιατί αποδέχτηκαν την επαίσχυντη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας, που παραβιάζει τη διεθνή νομιμότητα για τους πρόσφυγες, κλείνει γι΄αυτούς τα σύνορα στα Βαλκάνια και την Ευρώπη, μετατρέπει τη χώρα μας σε απέραντο στρατόπεδο συγκέντρωσης προσφύγων και ανακηρύσσει το ΝΑΤΟ σε γενικό δερβέναγα στο Αιγαίο, με σοβαρές επιπτώσεις στα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας.
Η Π.Γ. της ΛΑΕ χαιρετίζει την αλληλεγγύη που επιδεικνύει στους πρόσφυγες ο ελληνικός λαός, ο οποίος γράφει μία από τις λαμπρότερες σελίδες της ιστορίας του, και τον καλεί να συμμετάσχει σε ένα μεγάλο, αντιπολεμικό, αντιιμπεριαλιστικό, αντιρατσιστικό κίνημα, για ανοιχτά σύνορα στους πρόσφυγες, για εφαρμογή των Διεθνών Συμβάσεων, για ανθρώπινες συνθήκες φιλοξενίας των προσφύγων στη χώρα μας και ενάντια στην παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο.
Η Π.Γ. της ΛΑΕ καλεί τα μέλη και τους φίλους της, σε όλη την Ελλάδα, να συμβάλλουν με όλες τους τις δυνάμεις σε ένα παλλαϊκό ξεσηκωμό, ενάντια στα προωθούμενα ανθρωποκτόνα μέτρα κυβέρνησης και δανειστών και με στόχο την απόσυρση τους. Καλεί, επίσης, τους εργαζόμενους, συνταξιούχους, ανέργους, νέους, μικρομεσαίους επαγγελματίες, επιστήμονες και αγρότες να συνενωθούν σε ένα ευρύτατο μέτωπο συντονισμένων και κλιμακούμενων εργατικών και λαϊκών αγώνων, που θα σαρώσει τα αντιλαϊκά μέτρα, τα μνημόνια, την κυβέρνηση και όλο το μνημονιακό πολιτικό μπλοκ που τα ψηφίζει, τα υπηρετεί και τα στηρίζει.

Σχετικά Νέα