To μήνυμα της Λαϊκής Ενότητας για την 25η Μαρτίου

laecdffdΤο δικό της μήνυμα έστειλε η Λαϊκή Ενότητα για την 25η Μαρτίου.

Αναλυτικά:

Η επανάσταση του 1821, ο εθνικοαπελευθερωτικός  και συγχρόνως κοινωνικός αγώνας ενάντια στον οθωμανικό ζυγό και στους  εγχώριους κοτσαμπάσηδες αποτελούν μερικές  από τις καλύτερες στιγμές της ιστορίας μας και είναι μια  πολύτιμη  και επίκαιρη παρακαταθήκη για τον ελληνικό λαό.

Οι μετέπειτα κοινωνικοί αγώνες για την απελευθέρωση των εργαζομένων και του λαού από κάθε είδους παραβίαση της εθνικής και Λαϊκής κυριαρχίας αλλά και για  να επιτευχθούν οι θεμελιώδεις αρχές της ελευθερίας ,της ισότητας, ,της δικαιοσύνης ,της κοινωνικής προκοπής άντλησαν δύναμη  και έμπνευση από το παράδειγμα του 1821.

Φυσικά έτυχε  σε αυτή τη χώρα και στο λαό της να δεινοπαθήσει και να ματώσει πολλές φορές από τις ξένες επεμβάσεις και τη ληστρική συμπεριφορά των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, τις οποίες διευκόλυνε σχεδόν πάντα μια εθελόδουλη αστική τάξη. Όμως ο αγώνας για το δίκιο ,την αξιοπρέπεια και για να είναι αυτός ο λαός νοικοκύρης στον τόπο του ήταν  ένας αγώνας σταθερός, αλλά μέχρι τώρα ανεκπλήρωτος.

Έτσι και σήμερα η αγωνιστική προσπάθεια  για να σταματήσουν οι αντιλαϊκές πολιτικές των μνημονίων ,που έχουν συνθλίψει τη θέση των εργαζομένων και ευρύτερων λαϊκών στρωμάτων ,που έχουν δημιουργήσει μια τεράστια ζώνη φτώχειας και εξαθλίωσης ,που μας γυρίζουν  στον άγριο καπιταλισμό του 19ου αιώνα , συνδέεται άρρηκτα  με την πάλη για την κατάργηση της υποτέλειας αλλά  και της πολιτικής που θέλει τη χώρα μας αποικία χρέους και ένα προτεκτοράτο των ισχυρών της ΕΕ.

Καλούμε τους εργαζόμενους ,τον ελληνικό λαό να κάνουν δική τους υπόθεση την  ακύρωση των μνημονίων και τη διεκδίκηση της εθνικής και λαϊκής κυριαρχίας,που είναι μεγάλοι στόχοι  και στις μέρες μας και  να τα συνδέσουν άμεσα με  μεγάλους ενωτικούς  ταξικούς λαϊκούς αγώνες για την κοινωνική χειραφέτηση και απελευθέρωση,για μια Ελλάδα προοδευτική, δίκαιη,ελεύθερη και σοσιαλιστική.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα