Ρέντσι:Χρειάζεται ενιαία δομή ασφαλείας και άμυνας στην Ευρώπη

newego_large_t_1101_54309638«Η Ευρώπη πρέπει να φτάσει μέχρι τέλους, χρειάζεται μια ενιαία δομή ασφαλείας και άμυνας. Οι συζητήσεις και οι πρώτες διαφορές σχετικά με την κοινή ασφάλεια ξεκίνησαν το 1954», τόνισε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι σε δηλώσεις του μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις των Βρυξελλών.

«Η Ευρώπη πρέπει να κάνει περισσότερα σε εσωτερικό επίπεδο», συνέχισε ο Ιταλός πρωθυπουργός και εξήγησε ότι «όσοι σήμερα προσφέρουν θαυματουργές, δήθεν, λύσεις δεν αντιλαμβάνονται ότι η κατάσταση αυτή πρόκειται να διαρκέσει για μεγάλο διάστημα».

«Όσοι αυταπατώνται και προτείνουν να κλείσουμε τα σύνορα δεν καταλαβαίνουν ότι οι εχθροί βρίσκονται ήδη μέσα στις πόλεις μας», υπογράμμισε ακόμη ο Ρέντσι, για τον οποίο «χρειάζεται μια αντίδραση η οποία να μετατραπεί σε σχέδιο και να μπορέσει, με τον τρόπο αυτό, να αντιμετωπίσει και να καταστρέψει τον ισλαμικό εξτρεμισμό και την σειρά αυτή θανάτων, αποτέλεσμα αλλοφροσύνης».

Ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης προέτρεψε όλους να αναγνωρίσουν ότι «η απειλή είναι παγκόσμια, αλλά οι εκτελεστές βρίσκονται σε κάθε χώρα μεμονωμένα».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα